Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter Zlatans avstängning: Det kommer inte ske igen

Trots ett uppskruvat säkerhetsläge tillåts de svenska EM-spelarna röra sig fritt i Pornichet. Till en viss gräns. – Det är klart att det finns saker de inte får göra, säger landslagschefen Lasse Richt.

På måndag inleder Sverige EM med match mot Irland i Paris. Under onsdagen landade landslagsspelarna i Saint-Nazaire där de tränar fram till avresa till den franska huvudstaden på söndag.

Det svenska spelarhotellet är välbevakat, stranden och strandpromenaden utanför hotellet är avstängt för allmänheten, inget får gå fel.

Spelarnas frihet berövas inte. Samtidigt finns det saker de inte tillåts göra.

– Det är bara sunt förnuft. I grund och botten får du göra det du känner för. De får inte gå ut och festa, om vi inte ger ett sådant tillstånd, säger landslagschefen Lasse Richt, som gör sitt nionde mästerskap.

2006 uppmärksammades en sen kvällspromenad i Göteborg, där Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson senare stängdes av för landslagsspel.

– Det där pratar vi inte om längre. Det finns inte. Vi är här för att göra prestationer, då måste man också sköta kropp och sinne.

Sover man på hotellet varje natt?

– Det tror jag.

Om vi nu pratar förbud. Om någon skulle komma med ett önskemål om att sova någon annanstans?

– Det finns en bakgrund till den frågan, från Göteborg. Den historien var på den tiden. Det kommer inte att inträffa igen. Oavsett.

– Vi gör inte allt svart och vitt. Men det händer inte att man missbrukar något i dag. På det sättet.

Man sover på hotellet?

– Man sover på hotellet. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.