Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Efter Zlatan - han är näste svensk i United

Zlatan Ibrahimovic dominerar redan Manchester. Nu dyker en ny svensk upp i Uniteds dress. 16-årige Helsingborgstalangen Alex Timossi Andersson provspelar med storklubben i veckan.

Alex Timossi Andersson. Lägg namnet på minnet. 16-åringen, som spelade från start när Helsingborg föll mot Brommapojkarna i cuppremiären förra veckan, tränar nu med Manchester United.

Tajmingen kan ifrågasättas då Helsingborg möter Degerfors i helgen – och Timossi Andersson inte kan medverka. Men det var sportlov från skolan och då såg talangen ett läge att åka till England. 

- Ser man bara till HIF:s spelschema så hade vi kunnat hitta lämpligare datum. Han hade klart varit aktuell att spela till helgen, men hans skolschema kom före. Jag tror att det är bättre för alla inblandade, familjen, klubben och den nya klubben har en dialog, säger klubbens nye tränare Per-Ola Ljung till HD.

"Vet var vi har varandra"

Trots sin unga ålder har Timossi Andersson redan hunnit provträna med Bayern München. Per-Ola Ljung tror inte provspelen i de europeiska storklubbarna gör att han kommer lämna Sverige. 

- Det är en spännande spelare som har ett händelserikt år bakom sig och det ser ut att fortsätta på samma sätt. För oss är det viktigt att han hittar en känsla av hur hans framtid kommer att se ut. Vi vet var vi har varandra, säger Ljung.