Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På torsdagskvällen stod det klar att Tyskland spelat klart i VM, det trots segern mot Costa Rica med 4–2.  Bild: Ariel Schalit
På torsdagskvällen stod det klar att Tyskland spelat klart i VM, det trots segern mot Costa Rica med 4–2. Bild: Ariel Schalit

Efter uttåget – Tyskland utskrattat av Qatar

Tyskland är ute ur fotbolls-VM, till qatariska VM-studions stora glädje. Efter torsdagens uttåg hånade flera personer i studion tyskarna genom att hålla handen över munnen och vinka med den andra.

Efter Japans seger mot Spanien på torsdagskvällen var det tyska VM-fiaskot ett faktum. Trots seger mot Costa Rica med 4–2 tog Tysklands VM-resa slut redan i gruppspelet.

Efter tyskarnas uttåg hånade qatarisk tv laget i direktsändning. I studion efter matchen höll flera personer för handen för munnen och vinkade hej då med den andra.

Gesten var en pik mot Tysklands protest i premiärmatchen mot Japan.

Inför fotbolls-VM i Qatar meddelade Tyskland, som ett av sju landslag, att de tänkte använda den regnbågsfärgade kaptensbindeln under mästerskapet trots att Fifa förbjudit det.

Men när Fifa hotade med sportslig bestraffning backade man dock.

I stället valde de tyska spelarna att inför premiären mot Japan protestera mot Qatars förtryck mot hbtqi-personer och Fifas förbud genom att hålla en hand för sin mun.

LÄS OCKSÅ: Följ fotbolls-VM i Qatar med GP

LÄS OCKSÅ: VM-studiorna är lika tråkiga som VM

LÄS OCKSÅ: Tyska fotbollslegendarer sågar egna förbundet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.