Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Landslagschefen Oliver Bierhoff är nöjd trots förlusten.

Efter uttåget: "Frankrike var smartare"

Världsmästarlaget Tyskland åker hem från Frankrike utan ett EM-guld. Men landslagschefen Oliver Bierhoff är inte alltför nedslagen efter 0–2-förlusten mot värdlandet i semifinalen.

De dominerade – men förlorade. Trots det såg de tyska spelarna relativt samlade ut efter slutsignalen mot Frankrike, och även när de pratade med journalisterna ett par timmar senare.

- Jag tror inte det blir alltför många kritiker, säger Oliver Bierhoff på sin väg till Tysklands buss efter förlusten på Stade Vélodrome i Marseille.

Den tyske tränaren Joachim Löw var mer frustrerad. Han tyckte att Tyskland varit det absolut bästa laget men haft otur.

- Det var för mycket som gick fel. Vi var det bättre laget, sade Löw på presskonferensen.

Och landslagschefen håller till viss del med.

- Vi förlorade inte mot en motståndare som var bättre än vi, men kanske smartare och mer konkret, säger 48-årige Oliver Bierhoff, som när han själv var spelare avgjorde EM-finalen mot Tjeckien i England för 20 år sedan.

"Jogi" Löw har stundtals fått mycket kritik i Tyskland. Men sedan han tog över som förbundskapten efter Jürgen Klinsmann för tio år sedan har Tyskland nått minst semifinal i alla mästerskap – och dessutom vunnit ett VM-guld.

- Pressen i de stora fotbollsländerna är alltid stor, och vi kommer från en framgång. Sedan 2006 har vi alltid slutat topp fyra. Att förlora mot värdlandet, mot Frankrike, är inte så dåligt, säger Oliver Bierhoff.

Han tror därför att opinionen kommer att acceptera förlusten, och är optimistisk om framtiden för "Die Mannschaft".

- Det är ett väldigt ungt lag, med intressanta spelare, säger han.

- För närvarande är tysk fotboll på en bra nivå.