Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter utspelet – supertalangen stämmer tränaren

Den tidigare tränaren Guy Roux anklagade Renato Sanches för att ljuga om sin ålder. Nu stämmer det portugisiska stjärnskottet fransmannen.

Renato Sanches har stått för en stark EM-turnering för Portugal. 18-åringen som inför mästerskapet i Frankrike lämnade Benfica och skrev på ett jättekontrakt med Bayern München är en av världens mest omskrivna talanger, och han spås en lysande framtid. 

I kväll spelar Sanches semifinal för sitt Portugal. Men mitt i uppladdningen inför matchen mot Wales har mittfältaren fått utstå grova anklagelser. Fransmannen Guy Roux, tidigare tränare i Lens och Auxerre, bjöd på ett oväntat utspel när han anklagade Renato Sanches för åldersfusk. 

– Han säger att han är 18 år. Men det är inte sant. Hans födelsedatum sattes flera år efter att han föddes. Jag kan lova er att han är 23 eller 24, sa han enligt spanska Marca. 

Supertalangen verkar lagom road av anklagelserna. Och enligt Sportbladet, som hänvisar till den portugisiska tidningen Diario de Noticias, har stjärnskottet beordrat sina advokater att stämma alla personer som anklagar honom för att fuska med åldern. 

Roux utspel är inte det första åldershånet som Sanches har fått utstå. När underbarnet spelade i Benfica anklagade Sporting Lissabons president, Bruno de Varcalho Sanches, Sanches för att ha fuskat med sin ålder. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.