Efter uteblivna EM-medaljen – sparkas från Belgien

Belgien var en av förhandsfavoriterna i sommarens EM-slutspel. Efter gruppspelet låg också vägen fram till finalen vidöppen för de röda djävlarna. Men förlusten mot Wales i kvartsfinalen blev uttåget. Nu får förbundskaptenen Marc Wilmots sparken.

ANNONS
|

Marc Wilmots fick ta emot kritik både från de egna spelarna och medier efter Belgiens andra raka kvartsfinalförlust i ett stort mästerskap. På fredag eftermiddag meddelade Belgiens fotbollsförbund att Wilmots inte längre tränar det stjärnspäckade landets fotbollslandslag.

Wilmots basade över en gyllene belgisk generation och förde upp dem till etta på världsrankingen, från plats 54 när han tog över. Men efter att inte ha lyckats få ut lagets fulla potential på mästerskapsnivå får han nu lämna sin roll.

Den nye förbundskaptenens första uppdrag blir att ta ut en trupp till matchen den 1 septembermot Spanien i Bryssel.

Lite längre österut i den europeiska landslagsfotbollen meddelade det Ukrainska fotbollsförbundet under fredagen att den gamle Milan-ikonen Andriy Shevchenko blir ny förbundskapten för landet. Shevchenko var ingick i ledarstaben under sommarens mästerskap och återvänder nu till fotbollen efter en tid som politiker i det krigsdrabbade hemlandet.

ANNONS
ANNONS