Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Megan Rapinoe har öppet tagit en kamp mot orättvisorna i USA. Vilket även gjort henne till en måltavla för hat.  Bild: MIKE SEGAR
Megan Rapinoe har öppet tagit en kamp mot orättvisorna i USA. Vilket även gjort henne till en måltavla för hat. Bild: MIKE SEGAR

Efter USA:s guldfirande – polis utreder hatbrott

USA:s storslagna guldfirande på Manhattan har fått en bitter eftersmak.
New York-polisen utreder nämligen hatbrott.
Detta efter att flera affischer föreställande stjärnan Megan Rapinoe klottrats ned med sexistiska och homofobiska kommentarer.

Precis som väntat var det en storslagen fest när USA:s guldhjältar skulle firas på Manhattan. Först åkte världsmästarna buss på "Canyon of Heroes" mellan The Battery och New Yorks stadshus, detta inför omkring en miljon fans.

Väl framme vid stadshuset bjöds det på tal, jubel och konfetti. Dessutom tilldelades laget stadens nyckel.

– Det här laget har en obestridlig sanning, en ovärderlig rättighet att kvinnors jämnställdhet måste vara en garanti i det här landet, sa stadens borgmästare Bill de Blasio.

LÄS MER: Här hyllas USA:s guldlag med parad på Manhattan

Polis utreder hatbrott

Som väntat stod Megan Rapinoe i centrum med ett tal där hon bjöd publiken på en uppmaning.

– Det här är min uppmaning till alla; vi måste vara bättre, vi måste älska mer och hata mindre. Lyssna mer och prata mindre. Det är vårt ansvar att göra världen till en bättre plats, sa hon.

Rapinoes kamp mot orättvisorna i landet har dock gett henne ovänner, bland annat självaste president Donald Trump.

Något som även blivit uppenbart i samband med guldfirandet.

Enligt Vice News ska nämligen polisen börjat utreda hatbrott efter att man hittat åtta affischer föreställande storstjärnan som blivit nedklottrade med sexistiska och homofobiska kommentarer.

Sajten skriver att vandaliseringen skett vid tunnelbanestationen Bryant Park i centrala Manhattan sent under måndagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.