Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre ryska huliganer döms nu till fängelse efter våldsamheterna i samband med matchen mot England.

Efter upploppen – tre ryssar döms till fängelse

Efter oroligheterna i Marseille i samband med EM-matchen mellan England och Ryssland döms nu tre ryska huliganer till fängelse.

Det var både före och efter 1-1-matchen mellan England och Ryssland i förra veckan som oroligheter, slagsmål och upplopp utbröt. Dels inne på arenan efter slutsignalen, men även långt före matchen ute på Marseilles gator.

Över 40 supportrar har gripits sedan våldsamheterna ägde rum – och både engelska och ryska förbundet har fått formella varningar från UEFA, som hotat med diskvalificering från mästerskapet om oroligheterna skulle fortsätta.

Nu har våldet i samband med EM-matchen mellan de båda landslagen fått rättsliga följder. Franska medier rapporterar att tre ryska huliganer i åldrarna 28 till 33 år döms till fängelse. Påföljderna för de tre varierar. En 29-åring döms till två års fängelse medan de två andra får tolv respektive 18 månader bakom lås och bom.

Samtliga har nu tio dagar på sig att överklaga domen.

Totalt har hittills 323 personer gripits av polis under mästerskapet, enligt franska inrikesdepartementet.

20 av de gripna slipper rättsliga åtgärder, men kommer däremot att utvisas på måndag, uppger de lokala myndigheterna för nyhetsbyrån AFP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.