Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Alf Westerberg innan fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Hammarby den 10 september 2020 i Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Alf Westerberg innan fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Hammarby den 10 september 2020 i Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter turerna i Blåvitt – Alf Westerberg till allsvensk klubb

IFK Göteborgs trotjänare Alf Westerberg fick tidigare i december lämna föreningen.
Nu har skåningen fått ett nytt uppdrag i form av assisterande tränare i Mjällby AIF.
– Processen har varit professionell och det känns som Mjällby AIF verkligen står för något genuint, säger Alf Westerberg till Mjällbys hemsida.

Alf Westerberg var under åtta år en tyst trotjänare på Kamratgården och fick ta sig an flera olika roller under IFK Göteborgs omorganisationer.

Under tiden i IFK Göteborg fick han agera administrativt ansvarig, tränare för U-19, assisterande tränare för Poya Asbaghi och interimtränare efter att Jörgen Lennartsson fått sparken 2017.

Efter årets turbulenta säsong fick Alf Westerberg den 8:e december beskedet av sportchef Pontus Farnerud att hans kontrakt med klubben inte förlängs.

För GP berättade skåningen om sin syn på slutet i klubben.

– Det känns frustrerande att det här beskedet kommer väldigt sent på året. De diskussioner vi haft tidigare har inte alls gått i den riktningen. Sedan är jag väl medveten om förutsättningarna i det här. Jag har jobbat som kontraktsanställd i 23 år. Det är som det är med detta. Känslan är att det är tråkigt. Det är tråkigt att lämna IFK Göteborg. Det har, som jag har sagt tidigare, varit händelserikt. Och man har många kollegor och vänner här som det har varit väldigt trevligt och givande att jobba med. De kommer man givetvis sakna.

LÄS MER: Linda Breding och Alf Westerberg lämnar IFK Göteborg

Klar för Mjällby

Men tiden utan arbetsgivare blev kortvarig för den meriterade tränaren.

Under tisdagen gick årets sensation, Mjällby AIF, ut med att Alf Westerberg blir ny assisterande tränare i klubben.

Trots en femteplats i allsvenskan beslutade Mjällby tidigare i år att klubbens huvudtränare under säsongen, Marcus Lantz, inte fick fortsatt förtroende och ny huvudtränare blir Christian Järdler.

Alf Westerberg som nyligen fyllde 60 år, har förutom sin tid i IFK Göteborg bland annat varit assisterande tränare i Malmö FF samt huvudtränare i Trelleborgs FF och Kalmar FF.

Nu fortsätter alltså Alf Westerbergs arbete inom svensk fotboll i Blekinge.

– Det har känts oerhört bra med samtalen med klubben och processen till att allt skall bli klart. Det känns som klubben står för något genuint och jag ser fram emot att arbeta här, säger Alf Westerberg till Mjällbys hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.