Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Efter tunga våren – GFC-stjärnorna blickar mot EM

För GFC har våren varit en stor missräkning. Glädjande då för klubbens stjärnor Elin Rubensson och Pauline Hammarlund att ha ett EM-slutspel att se fram emot. – Mästerskap är alltid fantastiskt roliga, men det hade känts ännu bättre om vi hade avslutat med en seger med GFC, säger Rubensson.

Klubbsäsongen har varit en enda tung motgång för GFC så här långt. Men efter matchen mot Limhamn/Bunkeflo får åtminstone lagets två största stjärnor något annat att tänka på. Pauline Hammarlund och Elin Rubensson är båda uttagna i Pia Sundhages trupp till EM-slutspelet i Nederländerna. Och den kommande månaden är det fullt landslagsfokus för duon. 

– Det är skönt att få ett break med GFC nu, det tror jag alla känner. Vi har haft det tungt med skador och motgångar resultatmässigt, nu får vi tid att ladda om. Och alla som är skadade kommer förhoppningsvis tillbaka efter uppehållet. Och för mig och Elin som åker på EM har vi mycket att se fram emot. 

Elin Rubensson delar känslan att det kan bli skönt att få byta fokus för en period. 

– Så klart ska det bli kul att åka iväg. Mästerskap är alltid fantastiskt roliga, men det hade känts ännu bättre om vi hade avslutat med en seger med GFC. Men det är klart att man ser mycket fram emot EM. 

"Ett väldigt öppet EM"

Pauline Hammarlund kommer tampas med viktiga kuggar, som Lotta Schelin och Fridolina Rolfö, om speltid. 

– Det är hård konkurrens om positionerna. Det vet jag om. Men man får visa på träning att man vill vara med och kämpa om en plats, och ge allt.

Och anfallsstjärnan tror Sverige har goda chanser att gå långt. 

– Det är ett väldigt öppet EM, det är många lag som gör upp om det. Jag tror det finns många lag som går för att ta medalj. Men vi har en bra chans.