Efter tunga förlusten – Gais höll krismöte

Gais är illa ute i superettan och kontraktet är i allra högsta grad hotat. Därför höll klubben ett krismöte efter senaste förlusten mot AFC Eskilstuna.

ANNONS
|

Säsongen började någorlunda starkt för Gais – men sedan dess har kurvan spikat så gott som rakt neråt. Atleternas superettan-kontrakt är i allra högsta grad hotat. I skrivande stund befinner man sig på en kvalplats, men är endast tre poäng från en direktnedflyttningsplats.

I torsdags kom senaste förlusten, då hemma mot AFC Eskilstuna, och nu har klubben valt att hålla ett krismöte. Det skriver Gais på sin hemsida.

LÄS MER:Gais kris ännu värre – föll för tredje matchen i rad

Sportrådet har haft ett möte med spelarrådet och ledarstaben, därefter har ledarstaben haft ett möte med spelartruppen.

Diskussionsämnet? Så ska kontraktet räddas.

Vidare berättar man att mötet lett fram till ett antal beslut. På hemsidan listar man besluten via fyra punkter:

ANNONS

LÄS MER:Stefan Jacobsson förklarar oväntade förändringen

Fyra punkterna från Gais hemsida:

  • Vi måste hitta tillbaka till de grundläggande moment i våra prestationer som gjorde att vi tog poäng i seriens inledning. Det kan handla om att använda en spelidé som alla har i ryggraden, att våga tro på den även om vi hamnar i underläge och att sätta arbetsinsatsen i första rummet.
  • Försöka att hitta en startelva som vi tror på över de kvarvarande matcherna, samt att prioritera erfarenhet av liknande situationer och tabellägen vid laguttagning.
  • Under kommande träningar ska matchinstruktioner förenklas och fokus ska istället vara mer på att skapa intensitet och tempo.
  • Genomföra åtgärder som kan ha betydelse på marginalen. Som exempel kan nämnas att spelarrådet har uttryckt önskemål om att åka till Växjö redan dagen före matchen mot Östers IF vilket vi därmed beslutat.

Trots de dåliga sportsliga resultaten skriver Gais på sin hemsida att man har ett bättre läge, både ekonomiskt och organisatoriskt, än för några år sedan. Detta bland annat genom att man stärkt staben kring A-laget och har fler längre kontrakt med spelare.

LÄS MER:Lagkapten August Wängberg i långt samtal med fansen

Men här och nu handlar såklart allt om att lösa kontraktet i superettan. Man förklarar även att man är medvetna om avgångskraven som kommit från supporterhåll.

Gais säger dock på sin hemsida att önskemålen de senaste åren varit kontinuitet i spelartrupp och ledarstab – och efter samtal med spelarrådet har önskemålet varit att man inte ska göra några större förändringar just nu.

”Med hänvisning till detta har vi valt att inte gå den enklaste vägen, vilket såklart varit att byta ut enskilda personer. Vi kommer att fortsätta att stötta spelare och ledare och göra de åtgärder, i stort och smått, som man önskar för att förbättra våra förutsättningar på planen.”

Att det är viktiga matcher som återstår för Gais är en underdrift. Atleterna har fem matcher kvar på säsongen och härnäst möter man tabelltrean Helsingborg borta på tisdag.

Därefter väntar Norrby hemma, Öster borta, Akropolis borta och Sundsvall hemma.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS