Jürgen Klopp firar Liverpools första ligatitel på 30 år.
Jürgen Klopp firar Liverpools första ligatitel på 30 år. Bild: Laurence Griffiths

Efter titeln – Klopp väckte Sir Alex mitt i natten

03.30 låg Sir Alex Ferguson och sov när han väcktes av Jürgen Klopp. Liverpoolmanagern vill berätta för United-legendaren att han vunnit Premier League
– Jag förlåter dig, säger Sir Alex Ferguson via Sky Sports.

ANNONS
|

Jürgen Klopp ledde Liverpool till sin första ligatitel på 30 år. För prestationen har tysken tilldelats Sir Alex Ferguson Trophy, managerorganisationen LMA:s pris till årets tränare i England.

– Du förtjänar det verkligen, ditt lags prestation var fantastiskt. Din personlighet genomsyrar hela klubben. Det var en magnifik insats, säger Sir Alex Fergusson i sin motivering.

United-legendaren avslöjar även i sin motivering att han blev uppringd mitt i natten av Klopp som vill berätta om att han lyckats bärga den efterlängtade titeln.

– Jag förlåter dig för att du väckte mig 03.30 för att berätta att du vunnit ligan. Tack, men hursomhelst, var det välförtjänt. Bra jobbat.

ANNONS

”Älskar honom”

Rivaliteten mellan Storbritanniens största klubbar, Liverpool och Manchester United sträcker sig långt bak i tiden. Men det hindrar inte Jürgen Klopp från att uttrycka sin beundran för United-legendaren.

– Jag såg vilka som har vunnit tidigare, några riktigt stora Liverpool-ikoner, Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan och Kenny Daglish, vilkas namn verkar vara över hela trofén. Brendan Rodgers har också vunnit den, välförtjänt.

– Men namnet på priset är Sir Alex Fergusons och jag vet att det intr är 100 procent passande som Liverpool-tränare, men jag beundrar honom och jag älskar honom.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS