Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter succén – Sundhage nära förlängt kontrakt

Pia Sundhages kontrakt går ut vid årsskiftet. Men nu har förbundskapten och förbundet börjat förhandla om ett nytt avtal. - Vi har börjat att samtala om ett kontrakt, säger Pia Sundhage till SVT Sport.

Det svenska damlandslaget gjorde stor succé och tog silver i OS i Rio de Janeiro efter att bland annat ha slagit ut stornationer som USA och Brasilien på vägen fram till finalen. Bedriften har hyllats stort runt om i världen. Och en som har fått mycket beröm är förbundskapten Pia Sundhage, som för tredje gången i rad lyckades ta ett landslag till final i de olympiska spelen. Efter succén har det ropats på att Sundhage ska få sitt kontrakt förlängt, ett avtal som går ut vid årsskiftet. 

I samband med att förbundskaptenen presenterade sin trupp till det stundande EM-kvalet, där Sverige vid en poäng mot Slovakien är klart för EM som spelas i Nederländerna nästa sommar, gjorde hon klart att hon gärna stannar kvar i sin roll i landslaget. Och nu uppger SVT Sport att diskussion om en förlängning förs mellan Sundhage och förbundet. 

– Vi har börjat att samtala om ett kontrakt. Inte klart än. Och nu gäller den där poängen så att jag FÅR erbjudandet, säger Sundhage till SVT Sport.

Till TT säger Sundhage att hon, till att börja med, hoppas få fortsätta över EM. 

– I första hand är det främst ett år till jag tänker mig. Att få ta all energi från OS och få ösa på ett år till.

Hur nära det är att ett nytt avtal är i hamn vill hon dock inte uttala sig om. 

– Jag har lärt mig att inte säga för mycket om sådana saker. Vi samtalar och jag hoppas att vi ska bli överens, säger hon.