Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Efter succén – nu kan talangerna prisas

IFK Göteborgs Pontus Dahlberg och Häckens Daleho Irandust har imponerat stort i årets allsvenska. Nu är båda talangerna nominerade i kategorin "Årets allsvenska nykomling".

Pontus Dahlberg har, i ett svagt IFK Göteborg, briljerat stort mellan stolparna under årets allsvenska. Med fem nollor och flera viktiga räddningar har han tillhört en av Blåvitts mest tongivande spelare. Nu är 19-åringen en av tre spelare som har tagit sig till final i kategorin "Årets allsvenska nykomling", som delas ut i samband med Allsvenskans Stora Pris den 7 november. Dahlberg är dessutom nominerad i kategorin "Årets målvakt". Där gör han upp med rutinerade duon Johan Wiland (Hammarby) och Andreas Isaksson (Djurgården). 

Och även i kategorin "Årets allsvenska nykomling" är konkurrensen om är tuff. Även BK Häckens mittfältsartist Daleho Irandust, som också han har fått sitt stora genombrott, är nominerad till utmärkelsen. Irandust imponerade inte minst i våras då han tidigt spelade sig till en plats i Mikael Stahres startelva. Med två mål, fem assist och en hel del tekniska godbitar har 19-åringen i flera matcher tillhört en av nyckelspelarna i Hisingslagets offensiv. Djurgårdens högerback Felix Beijmo är den tredje spelaren som har nominerats i kategorin. 

Allsvenskans Stora Pris anordnas av Svensk Elitfotboll, C More och Fotbollsmagasinet Offside. Vinnarna utses av en jury bestående av allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt av 32 utvalda journalister och experter. I juryn ingår representanter för riks- och lokalmedia, press och tv, radio och webbtidningar. Förbundskaptenen för herrlandslaget, Janne Andersson, samt U21:s förbundskapten Roland Nilsson ingår också i juryn.