Efter storaffärerna – PSG ska granskas

ANNONS
|

Först drygt två miljarder för Neymar, dyrast genom tiderna. Sedan runt hälften för Kylian Mbappé, näst dyrast genom tiderna. Paris Saint-Germain har haft ett transferfönster utan dess like och det har gjort att Uefa känner sig manade att agera.

Det europeiska fotbollsförbundet meddelade under fredagen att de startar en utredning som ska granska PSG:s ekonomi, för att se om de brutit mot regelverket som kallas förFinancial Fair Play.

"Utredningen kommer att fokusera på kravet att klubben ska gå jämnt ut ekonomiskt, detta med tanke på den senaste tidens affärer på transfermarknaden."

"Under de kommande månaderna kommer utredarna att träffas regelbundet för att noga granska all dokumentation som finns i detta fall", skriver Uefa i ett pressmeddelande.

ANNONS

En del i Financial Fair Play-reglementet går ut på att klubbarnas underskott inte får nå en viss nivå samt att den inte får saneras med hjälp av en utomstående aktör.

Skulle PSG, som ägs avQatar Sports Investments,anses ha brutit mot regelverket kan ett eventuellt straff bli att klubben åläggs ett transferförbud.

ANNONS