Lasse Vibe bärs av planen på bår under mötet med Falkenberg.
Lasse Vibe bärs av planen på bår under mötet med Falkenberg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Efter skadebekymren – Vibe redo för spel

Lårskadan har läkt – Lasse Vibe, 32, är redo för spel. Det blir dock max ett inhopp mot Falkenberg.
– Det gäller att öka minuterna successivt, säger tränaren Poya Asbaghi.

ANNONS

Falkenberg borta i mitten av juli.

Lasse Vibe bars ut på bår då. Och anfallaren har inte spelat match sedan dess. En lårskada har satt stopp.

Falkenberg hemma under måndagen. Lasse Vibe ser ut att göra comeback där. Lårskadan är läkt.

– Han är tillbaka i truppen. Men han kommer inte starta, han är inte redo för 90 minuter. Däremot tillgänglig för ett inhopp. Han har precis fått en hel träningsvecka med laget och som alltid vill vi inte riskera bakslag, så det gäller att öka minuterna successivt, säger tränaren Poya Asbaghi.

Alexandersson kan starta

Vad gäller det övriga läget i truppen så saknas den avstängda trion Kristopher Da Graca, André Calisir och Nzuzi Toko. Tillbaka från avstängning är Victor Wernersson.

ANNONS

– Annars är alla friska, säger Poya Asbaghi som har bekräftat att unge Rasmus Wikström kommer få göra sin första allsvenska match från start mot Falkenberg.

LÄS MER:Så ser Blåvitt ut att formera backlinjen – talangen startdebuterar

Noah Alexandersson kan komma att göra samma sak. Enligt GT ingick 17-åringen i en tänkt startelva under lördagens träning.

– Noah är med i truppen och konkurrerar som alla andra. Han har haft bra träningsveckor under den senaste tiden och det är klart att han har en chans att utmana om speltid.

Med tanke på avstängningarna öppnar Poya Asbaghi också för att plocka upp någon junior från akademin till mötet med Falkenberg.

– Det kan mycket väl hända, vi får se.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS