Efter segern – så mycket får de svenska spelarna i bonus

Inför årets fotbolls-EM förhandlades ett nytt avtal fram mellan spelarna och det svenska fotbollförbundet. Nu har Sverige tagit sig vidare till kvartsfinal – vilket innebär klirr i spelarnas kassa.

ANNONS
|

417 000 kronor. Så mycket får varje spelare i den svenska truppen efter att laget tagit sig vidare till kvartsfinal. Efter segern mot Portugal under gårdagen står det klart att Sverige spelar vidare i mästerskapet.

– Jag står här som en vanlig arbetare med en vanlig arbetarlön. Så det är klart att det betyder jättemycket, säger Hedvig Lindahl.

Lindahl: ”Just nu känns det kul”

Lindahl fortsätter:

– Jag ser det som att det börjar bli kanske en utdelning på alla aktier som jag har investerat i under typ 20 år. Så det var väl kul att det kom en utdelning till slut. Sen är vi fortfarande inte nöjda för framtiden. Utan det här ska förändras, men just nu känns det kul, säger hon.

ANNONS

Sverige spelar sin kvartsfinal i EM på fredag. Motståndet avgörs i kväll och kommer att bli Island, Belgien eller Italien.

Så här ser Sveriges potentiella bonusar ut under mästerskapet:

Gruppspel: 261 000 kronor per spelare.

Kvartsfinal: 417 000 kronor.

Semifinal: 452 000 kronor.

Silver: 514 000 kronor.

Guld: 578 000 kronor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS