Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Efter Sead Haksabanovics drömmål – Blåvitt utslaget ur svenska cupen

Ett drömmål från Sead Haksabanovic.
Sedan var IFK Göteborg utslaget ur svenska cupen.
– När han är som han är i dag är han bäst i serien. Då får man ibland lyfta på hatten, säger Simon Thern.

Bortamatch mot IFK Norrköping. IFK Göteborg behövde vinna för att kliva förbi i grupptabellen och ordna en kvartsfinalplats.

Ett tag såg de ut att vara på väg att lyckas.

Matchminut 26: Hörna från vänster. Tobias Sana slog. Bollen landade till slut framför fötterna på Gustaf Norlin strax utanför straffområdet. Norlin sköt och via en hemmaförsvarare nådde bollen fram till Robin Söder som knäade in 0–1.

IFK Norrköping skrek för offside. IFK Göteborg måljublade. Och var där och då alltså vidare till kvartsfinal.

Det fanns dessutom lägen för fler blåvita mål under den första halvleken.

Pontus Wernbloom hade två fina lägen till exempel. Först en nick som passerade precis utanför, sedan en skarv som Oscar Jansson räddade.

Inga mål där. Det blev kostsamt.

Precis i slutet av halvleken hittade IFK Norrköping en kvittering. Föga förvånande kom det från Sead Haksabanovics högerfot.

Vänsteryttern samlade upp en nednickad långboll. Vek inåt i planen. Fintade skott. Vek in lite till. Sedan kom avslutet. Bollen dundrade in i det bortre krysset. Ett drömmål.

– Vad ska man göra? Det går inte att göra så mycket ... När han är som han är i dag är han bäst i serien. Då får man ibland lyfta på hatten. Skjuta in den från 25 meter i krysset. Det får man bara acceptera, säger Simon Thern.

LÄS MER: Årets bästa halvlek av Blåvitt – Simon Thern en injektion

Målet blev matchens sista. Och avgörande därmed.

1–1. IFK Norrköping till kvartsfinal. IFK Göteborg är utslaget.

– En jämn match. Det var chanser åt båda håll i första. Och vi hade väl lite mer i andra – förutom sista forceringen där de hade lite omställningar. Jag tycker att det var vi som låg närmast segern, konstaterar Simon Thern.

Besviken över utgången därmed.

– Det är klart att det är tråkigt att inte vara vidare. Det blir lite så när man bara slår "slagpåsen" (Sandvikens IF) i gruppen med ett mål. Då blir det tufft. Och då måste man vinna här. Jag tycker att vi var nära, men vi möter också ett av de bästa offensiva lagen, säger Simon Thern som förövrigt var tillbaka på sin tidigare hemmaplan. Han tillhörde ju IFK Norrköping i fjol.

– Det var lite speciellt. Jag hade ett tag när jag var lite trött: "Fan, jag är gul nu". När man är lite sliten i skallen och börjar passa de vita ...

Simon Thern ler.

Värt att nämna i övrigt? Kolbeinn Sigthorsson byttes in i slutet av matchen – och gjorde därmed debut i den blåvita tröjan.

– Det var skönt att komma in och få några minuter. Jag var exalterad! Självklart ville vi gå vidare, men Norrköping är ett bra lag. Jag tycker att vi avslutade matchen på ett positivt sätt och det var nära att vi fick ett mål. Det kunde gått åt båda håll, säger Sigthorsson.

Efter uttåget får IFK Göteborg nu rikta in sig på den allsvenska starten i april.

Fakta: Så startade IFK Göteborg

(3–5–2): Giannis Anestis – Carl Johansson, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson – Alexander Jallow, Pontus Wernbloom (August Erlingmark, 64), Alhassan Yusuf, Simon Thern, Gustaf Norlin (Hosam Aiesh, 64) – Tobias Sana, Robin Söder (Kolbeinn Sigthorsson, 72)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.