Efter ropen på avgång - Öis har fullt förtroende för Lantz

Öis ordförande Joacim Nordh fördömer supportrarnas ramsor – och backar sin tränare Marcus Lantz. – Vi har fullt förtroende för Marcus. Det är klart att vi har, säger Nordh.

ANNONS
|

Det var i slutet av måndagens match mot Athletic FC United på Gamla Ullevi som delar av Öis klack skanderade ramsor om Lantz avgång.

– Jag hörde inte det. Jag var fokuserad på matchen, sade Marcus Lantz efteråt.

Dagen efter den svidande 0-3-förlusten i superettan kommenterar Öis ordförande Joacim Nordh händelsen.

– Det är aldrig roligt att höra sådant. Jag vet att det är delar i östra stå som inte gillar Lantz. Men att rekrytera en tränare är det svåraste som finns. Det finns alltid synpunkter.

– Marcus har en poäng när han sade att han inte kommer bli omtyckt av alla. Det är ändå aldrig roligt att höra. Det bekymrar mig mycket. Vi behöver verkligen sluta upp runt den fina förening Öis är. Sammantaget har det varit lite för mycket det sista för att jag skall sova gott på natten. Det är en grupp av supportrar, de har rätt att tycka, men det gör inte saker bättre om man agerar så, det är bättre att man enas.

ANNONS

Har ni förtroende för Marcus Lantz?

– Ja, det är klart att vi har. Ingen skall inbilla sig att superettan skulle bli en walk in the park för Öis. Det är en oerhört tuff resa. Bara att hänga kvar är en stark bedrift. Vi har tunn trupp, har fått skador och hade behövt Johan Elmander.

– Vi från styrelsen, jag, Pierre (Edström, klubbdirektör) och Kalle (Corneliusson, sportansvarig) skall erbjuda Marcus så mycket hjälp han vill ha. Jag och Marcus har en bra diskussion och hörs av ett antal gånger i veckan. För mig är det viktigt att det är sportrådet som sköter detta. Där måste rollerna vara tydliga.

– Han (Marcus Lantz) har ett treårsavtal. Med det ville vi visa att vi tror på honom. Går det riktigt åt skogen är det lätt att bara byta tränare, det finns få exempel som visar att det ger någon effekt. Vad det handlar om nu är att alla individer kraftsamlar i sina respektive roller.

– Med fyra omgångar kvar är Öis fyra poäng före Syrianska på kvalplats. Öis avslutar mot Ängelholm och Assyriska, som ligger i botten av tabellen.

Vidtas några ytterligare åtgärder för att säkra kontraktet?

– Vad gäller nya spelare är det begränsat. Vi har styrelsemöte i kväll. Den frågan är uppe ur ett positivt synsätt; om vi kan hjälpa laget på något sätt: Hur de reser, hur de belastar – men det måste komma från Marcus Lantz och laget. Om de har önskemål om förbättringar.

ANNONS

Vad tror du om avslutningen?

– Det är fyra matcher kvar. I våra bästa stunder spelar vi riktigt bra. Det var lite klent i går. Spelar vi så är vi inget superettalag.

ANNONS