Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Efter punktmarkeringen: Källström bjöd Boman på middag

Djurgårdens Kim Källström kom med en annorlunda förfrågan till IFK Göteborgs Mikael Boman. – Han bjöd mig faktiskt på middag efter matchen. Men jag sa att jag hellre vill äta med mitt lag, säger Boman.

Tobias Hysén på bänken. Och Mikael Boman och islänningen Elias Omarsson i anfallet.

Spännande, på papperet, och kanske lite oväntat i en match där IFK Göteborg förväntades bli tillbakatryckt.

I själva verket fick Mikael Boman väldigt mycket att göra. Kungsbackakillen trippeljobbade.

Han hade sin vanliga roll, den som target-player. Han hade en ”Hysén”-roll emellanåt, där han tog djupledslöpningar. Och han hade en tredje och mycket viktig: Han hårdmarkerade Kim Källström och följde varje steg som Djurgårdens förre landslagsmittfältare tog.

– Vi trodde att det var det bästa sättet att vinna mot Djurgården. Kim har allsvenskans bästa passningsfot och Boman gjorde det på ett briljant sätt. Han är en otroligt intelligent och lojal fotbollsspelare, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Mikael Boman:

– I Halmstad gjorde jag något liknande ett par gånger, bland annat när vi mötte Elfsborg med Anders Svensson. Det är kanske inte det roligaste att följa en spelare på det sättet, men om tränaren vill ha mig i den rollen så köper jag det. Den här gången var det min uppgift – men mitt övriga spel blev såklart lite lidande av det.

När märkte du att Kim blev riktigt störd av din närgångna bevakning?

– Det var i slutet av första halvlek som han blev lite frustrerad och gick ut mot egna bänken och sa något. Sen i andra flyttade ju han fram lite i banan och då kunde jag inte följa honom på samma sätt.