Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ryska medier ifrågasätter Wayne Rooney inför kvällens EM-drabbning länderna emellan, men den 30-årige Manchester United-anfallaren menar att han inte tvivlar på sin egen förmåga.

Efter kritiken – Rooneys passning till Ryssland

Ryska medier har ifrågasatt Englands stjärna Wayne Rooney inför kvällens EM-drabbning länderna emellan. Många menar att han inte är den spelare han en gång var. Nu svarar 30-åringen på kritiken. – Jag vet vilka kvaliteter jag har, säger han.

Manchester United-stjärnan Wayne Rooney åkte på en knäskada I september, vilket kunde äventyrat hans startplats i Englands EM-lag – men förbundskaptenen Roy Hodgson har sedan målkungens återkomst till landslaget lovat honom en startplats i turneringen som startade i går då Frankrike slog Rumänien med 2–1.

Rooney, som är Englands meste målskytt, hade under den gångna säsongen mer av en mittfältsroll i klubblaget – och nu ifrågasätts han av ryska medier inför kvällens möte länderna emellan. Flera röster menar att 30-åringen inte längre är den spelare han en gång var.
– Alla som tittar på fotboll får ha sin åsikt, säger Rooney enligt Sky Sports när han svarar på kritiken på en presskonferens.

Englands kapten menar dock att han inte tvivlar på sin egen förmåga.
– Jag är medveten om att mitt spel förändrats något under de senaste åren och enligt min åsikt har förändringarna varit till det bättre. Men de åsikter som betyder något för mig är mina coachers, säger Rooney.

Den rutinerade målkungen, som är en av kuggarna i det engelska landslag som har stora förväntningar på sig inför EM, berättar att han känner att något extra är på gång.
– Vi har en talangfull trupp som är kapabel att göra stora saker. Första matchen blir viktig, det kan vara avgörande att få en bra start. Vi har pratat om det och är redo, försäkrar Rooney.