Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

BK Häcken-supportrar. Bild: PETTER ARVIDSON
BK Häcken-supportrar. Bild: PETTER ARVIDSON

Efter kritiken – BK Häcken bjuder in medlemmarna för samtal

BK Häckens möjliga övertagande av Göteborg FC har väckt kritik och känslor bland klubbens egna medlemmar.
Så pass att det nu har planerats in ett möte för frågor och information.
– Vi har förståelse för att man inte kan komma med fasta ramar till årsmötet om två veckor, men något mer behöver vi, säger Getingarnas ordförande Robin Heed.

Beskedet lämnades under onsdagen. BK Häcken kan komma att ta över Göteborg FC.

Ett förslag har tagits fram. Det ska röstas om det på ett extra årsmöte den 27 januari.

– Vi är positiva till det här, har BK Häckens ordförande Anders Billström konstaterat.

Alla känner dock inte samma sak. Det eventuella övertagandet har väckt kritik på sina håll. Till exempel från klubbens största supporterförening, Getingarna.

”Vi står nu mitt i ett vägskäl i vart klubben är på väg. Valet står mellan att fortsätta gå vår egen väg och att agera som en aktör bland andra på den marknad som är den moderna fotbollen – genom att ta upp en “förening” som inte har en demokratisk grund eller medlemmar och göra den till en del av oss. Vi i supporterklubben är starkt kritiska till och känner en oro inför klubbens riktning att ta upp Göteborg FC i sin verksamhet.”, skrev Getingarna i en skrivelse under onsdagskvällen.

LÄS MER: Häckens svar – efter fansens kritik

BK Häcken tycks ha tagit till sig de orden. Klubben har nämligen bjudit in till ett medlemsforum. Där ska det ges möjlighet att ställa frågor kopplat till GFC-satsningen.

– Det är fantastiskt att vi får till det på så kort varsel. Superviktigt nu när årsmötet är om två veckor. Vi har haft en dialog med klubben sedan årsskiftet egentligen. De har alltid varit öppna med det här. När jag pratade med Marcus (Jodin, klubbchef) i går (torsdag) föreslog jag att det vore bra att ha ett medlemsforum. Det har kommit mer frågor än svar den här veckan sedan man gick ut med det här offentligt. Vi har varit kritiska och oroliga kring det. Vi vill ha mer svar kring struktur och organisation, hur det kan se ut och fungerar. Vi har förståelse för att man inte kan komma med fasta ramar till årsmötet om två veckor, men något mer behöver vi, säger Getingarnas ordförande Robin Heed.

LÄS MER: BK Häcken vill ta över Göteborg FC – kallar till extra årsmöte

Medlemsforumet är planerat till nästa torsdag.

Kan man känna att klubben borde ha gjort det här tidigare? Kanske innan de gick ut med förslaget offentligt?

– Absolut. Jag håller med om att de här hade kunnat komma ännu tidigare. Kanske samtidigt som de gick ut med det i onsdags, även fast det kanske också hade varit sent. Då var kommunikationen: "Nu kör vi på det här spåret så ses vi på årsmötet". Det öppnar upp för mycket frågor.

Åt vilket håll känner du att frågan lutar i supporterled just nu, ja eller nej?

– Jag har jättesvårt att uppfatta vad resultatet kommer bli. Det kommer nog redas ut lite mer nästa torsdag, beroende på vilka svar som kommer och lite hur det är tänkt från Häckens håll. Det är lite oklart nu. Jag tror att man måste ha alla kort på bordet innan man bestämmer sig.

BK Häckens ordförande Anders Billström:

– Anledningen till att vi gör det är för att man ska kunna ställa frågor till både mig, Marcus (Jodin, klubbchef) och Erika (Faith, damlagstränare). Det är för att följa upp inför årsmötet.

Skulle man inte ha kunnat göra det här ännu tidigare?

– Jag skulle nog säga att vi hade de dialogerna innan med olika grupper, innan vi fattade beslutet i styrelsen. Det känns helt rätt att lägga in det nu. Hade vi gjort det innan hade vi gått ut före vi hade bestämt oss. Så som vi har hanterat det nu tror jag är helt rätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.