Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Efter klubbarnas önskemål – derbyt mellan Gais och Öis flyttas

Gais och Öis har jobbat för att flytta höstens Originalderby.
Nu har alla aktörer fått säga sitt – och då står det klart att matchen skjuts fram med en dag.
– Vi hoppas på en riktig derbyfest, säger Gais klubbchef Magnus Sköldmark efter beskedet.

Tidigare i veckan meddelade regeringen att deltagartaket vid offentliga arrangemang hävs den 29 september. Ett besked som fick Idrottssverige att jubla.

För Gais och Öis del väckte lyftet positiva reaktioner. Samtidigt skulle klubbarna enligt plan spela derby den 28 september, en dag innan restriktionerna upphävs. Därför påbörjades omedelbart arbetet med att försöka flytta fram matchen en dag, så att mötet skulle vara möjligt att spela inför en större publik.

– Den processen är redan igång. Första indikationen är att det är positiva signaler till en flytt. Det är en mitt i veckan-omgång och målet är att flytta matchen en dag till den 29 september, sa Gais klubbchef Magnus Sköldmark då.

Öis ordförande Per Skånberg fyllde i:

– Jag har pratat med Jonas (Andersson, Gais ordförande) när beskedet kom i dag och det är klart att båda klubbarna har en ambition om att hitta en lösning där vi kan få till en flytt. Sedan hänger det ihop med frågor hos förbundet och sådär, men jag både tror och hoppas att vi får till en flytt.

Nu när polisen, sändande bolag (Discovery+), svenska fotbollförbundet och Sef (Svensk Elitfotboll) har sagt sitt står det klart att samtliga aktörer har gett grönt ljus för en flytt. Under fredagen uppdaterades spelprogrammet för superettan på förbundets hemsida.

Gais klubbchef: ”Har jobbat väldigt intensivt”

Gais–Öis, 19.00 den 29 september.

Det var därför en glad Magnus Sköldmark GP talade med på fredagskvällen.

– Vi har jobbat väldigt intensivt med ett lobbyarbete för att få det till stånd. Båda klubbarna ville flytta derbyt. Vi gjorde en skrivelse och en framställan och vi har haft dialog med Discoverys sportsliga ledning med Pär Andersson i spetsen. Vi är oerhört tacksamma för att de har valt att hörsamma det önskemålet, säger Sköldmark.

Han fortsätter:

– Oerhört glädjande. Så nu välkomnar vi all fotbollspublik till Gamla Ullevi den 29:e. Vi hoppas på en riktig derbyfest.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.