Efter karriärkraschen - nu blir han rap-artist

2007 skrev han på för Real Madrid - tio år senare har Royston Drenthes fotbollskarriär havererat fullständigt. Nu satsar nederländaren i stället på att bli artist.

ANNONS
|

Royston Drenthes fotbollskarriär är en dyster i historia. Han kom fram som ett superlöfte i Feyenoord och imponerade så stort att Real Madrid sommaren 2007 värvade in nederländaren. Samma sommar hade teknikern också utsetts till en av U21-VM:s tre bästa spelare.

Tiden i den spanska storklubben började bra, när den dåvarande tränaren Bernd Schuster gav talangen chansen. Men när José Mourinho tog över "Marängerna" fick Drenthe det allt mer kämpigt. Och till slutblev det så illa att de egna supportrarna buade ut teknikern när han värmde upp inför en match mot Deportivo La Coruna 2009.2012 lämnade Drenthe den spanska huvudstadsklubben för gott. Då hade han hunnit med två misslyckade lånesejourer i Hercules och Everton.

ANNONS

Har släppt debutsingel

Sedan dessslitit med att hitta rätt i en ny klubb- dock utan framgång. Efter spel i ryska Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, turkiska Kayseri Erciyesspor och Baniyas SC i Förenade Arabemiraten väljer allround-spelaren nu att lägga fotbollen åt sidan - för att i stället satsa på en annan karriär. Det uppger goal.com, som skriver att Drenthe under artistnamnetRoya2Faces ska satsa att bli rap-artist.

Och 29-åringen har redan satt igång. Nyligen släppte han debutsingeln "Paranoia". Om karriärbytet är tillfälligt eller inte återstår att se.

ANNONS