Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Gren har ordförande Peter Bronsmans fulla förtroende – även efter måndagens möte med spelarna i Göteborg FC.  Bild: CARL SANDIN
Mats Gren har ordförande Peter Bronsmans fulla förtroende – även efter måndagens möte med spelarna i Göteborg FC. Bild: CARL SANDIN

Efter jobbflirten – GFC:s förtroende för Mats Gren orubbat

Efter att i fredags av misstag offentliggjort en jobbansökan på Linkedin förklarade Göteborg FC:s tränare Mats Gren att hans CV för närvarande ”inte är tillräckligt bra för att få en bra klubb”.
Nu dödar GFC:s ordförande Peter Bronsman alla spekulationer om att Gren på grund av detta skulle vara på väg bort från klubben.
– Den frågan landade vi redan i fredags, säger Bronsman.

Det var i samband med fredagens träning det framkom att Mats Gren hört sig för om ett jobb som tränare för Al Jazira Club i Förenade Arabemiraten.

Göteborg FC:s årsfärske huvudtränare hade av misstag råkat skicka detta meddelande synligt för alla.

Al Jazira Clubs fotbollsansvarige Mads Davidsen svarade – även synligt – att det för närvarande inte fanns något ledigt tränarjobb att söka.

LÄS MER: Mats Gren frågade efter nytt jobb på Linkedin

Detta uppmärksammade GP och flera andra medier under fredagen, vilket ledde till förvåning och irritation bland spelare och ledare i Göteborg FC.

Mats Gren tog senare bort meddelandet från sitt Linkedin-konto och förklarade i GP att han genom lagkapten Emma Berglund informerat spelartruppen om händelsen.

– Jag tog det med Berglund nu, det är absolut ingenting. Hon sa ”det fattar väl alla om du skulle vara intresserad av något annat”. Hon tyckte knappt det var värt att nämna, sa Gren.

Meddelandet ska ha varit ett sätt att hålla igång sitt kontaktnät.

– Jag har ju jättemycket kontakter över hela världen och det är klart som sjutton att man hela tiden slänger ur sig sånt där bara för att ens namn ska cirkulera lite. Men som jag sa, mitt CV som tränare är inte tillräckligt bra för att få en bra klubb just nu, förklarade GFC-tränaren.

”Mest på skoj”

Vidare ringde Gren på fredagsmorgonen upp klubbens ordförande Peter Bronsman för att berätta att meddelandet hade skickats.

– Han gav en förklaring om att han hade skojat med en tränare borta i Asien. Som jag förstod det var det inte mer än det, sa Bronsman.

– Generellt sett måste man alltid tänka på vad man gör. Detta var inget genomtänkt utan mest en skoj grej. Men allt kan bli fel även om man inte menar det och man får ta lärdom av det. För oss är det ingen stor grej, sa Peter Bronsman.

Under söndagens seriepremiär mot Kristianstad (5–1) gjorde Mats Gren efter överenskommelse med klubben inga ytterligare uttalanden i ämnet och inga andra ämnen heller. Matchcoachningen och mediakontakterna sköttes av tränarkollegan Jörgen Ericson.

I samband med måndagens träning kallade klubbens ordförande Peter Bronsman till ett möte med spelarna. Här ska den uppmärksammade jobbansökan inte ha diskuterats alls.

”Bara glädje över vinsten”

– Nej, det var ett vanligt möte. Jag såg inte själva matchen och brukar kalla till spontana möten när jag kan. Det vara bara rent allmänt, normala saker. Exempelvis ekonomi, vad som händer i EFD och ”så här tycker vi”.

Så ni pratade inte alls om fredagens händelse?

– Nej, inte när jag var där i alla fall. Det var mer information från mig till dem. Vi stöter och blöter saker ibland.

Och spelarna hade inga synpunkter att framföra?

– Nej, det fanns det inte. Inget som har kommit till mig i alla fall. Det var bara glädje och lättnad över att vi vann premiären.

”Frågan är utagerad”

Den uppmärksammade jobbansökan, som fick Mats Gren att avstå från att uttala sig under söndagen, ”landade” klubben enligt ordförande Bronsman redan i fredags.

– När Mats ringde mig så var den överstökad. För mig är frågan utagerad.

Så Mats kommer fortsätta som tränare för laget?

– Självfallet.

Och det är inget ni kommer diskutera framöver heller?

– Det hoppas jag verkligen inte.

Peter Bronsman. Bild: NICKLAS ELMRIN
Peter Bronsman. Bild: NICKLAS ELMRIN

GP har även varit i kontakt med Göteborg FC:s sportchef, Lasse Svensson, och inte heller han ser något stort problem i att Mats Gren fiskade efter andra jobb kort innan premiären av damallsvenskan.

– Det är överspelat. Vi pratade honom redan i fredags så det är helt lugnt. Vi har jättestort förtroende både för honom och för Jörgen Ericson. Nu ser vi framåt, säger Lasse Svensson.

Något djupare svar kring hur det kommer sig att Göteborg FC accepterar att Mats Gren fiskat efter andra uppdrag så kort inpå säsongsstarten med GFC och att han yttrat att hans CV inte är bra nog för att träna en bra klubb vill Lasse Svensson inte ge.

– Nej, men det är väl som Peter Bronsman sagt och vi vill inte kommentera det här mer över huvud taget. Vi har lagt det här bakom oss.

Finns det ingen oro för att spelarna ska tappa respekt eller förtroende för Mats Gren på grund av det här?

– Absolut inte, absolut inte. Jag har haft snack med spelarrådet och vi är helt överens om att det här ligger bakom oss. På träningen nu senast var det fantastisk stämning, säger Lasse Svensson.

Under onsdagen kommenterade även spelaren Elin Rubensson händelsen och hur spelargruppen har hanterat den.

– Vi har pratat om och rett ut situationen internt och har efter det gått vidare. Har inga fler kommentarer på det!”, skriver hon i ett SMS till GP.

Göteborgs Lasse Svensson. Bild: NICKLAS ELMRIN
Göteborgs Lasse Svensson. Bild: NICKLAS ELMRIN

Härnäst väntar Eskilstuna borta för Göteborg FC, som toppar damallsvenskan efter en omgång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.