Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter Isak-fallet: Förbundet kräver regeländring

Alexander Isak utsattes för rasistiska påhopp i EM-kvalet mot Rumänien i Bukarest.
Uefas disciplinära kommitté valde ändå att fria det rumänska fotbollsförbundet från ansvar.
Nu kräver Svenska fotbollförbundet regeländringar.

På förbundets hemsida förklarar generalsekreteraren Håkan Sjöstrand varför förbundet vill skärpa regelverket:

"Rasism är uppenbart ett problem i dagens internationella fotboll. När människor inom fotbollen utsätts för rasism måste vi alla hjälpas åt att agera med kraft, det är vårt gemensamma ansvar och skyldighet. Därför blev vi väldigt förvånade när Uefas disciplinära kommitté valde att fria. Att vi dessutom utifrån rådande regelverk inte fått reda på skälen till varför man friade är anmärkningsvärt. Detta måste förändras och göras snabbt."

LÄS MER: Rasism och inkastade knallskott i Sveriges EM-kvalmatch

LÄS MER: Rumänien frias efter glåporden mot Alexander Isak

Fotbollförbundet vill att Uefa gör ändringar i regelverket. Ett av önskemålen är att den drabbade spelarens förbund fortsättningsvis ska ses som en part i målet. Så var inte fallet efter händelserna i Bukarest i november.

I slutskedet av EM-kvalmatchen gjorde hemmaklacken apljud och skrek rasistiska glåpord till inhopparen Alexander Isak. Domaren Daniele Orsato blåste av spelet och var redo att bryta matchen, men Alexander Isak bad italienaren att matchen skulle spelas vidare.

LÄS MER: Janne Anderssons kritik: ”Säger att vi ljuger”

"Det har varit otroligt viktigt för oss som förbund att fullfölja det här ärendet så långt som det bara går. Rasismen inom den internationella fotbollen är en stor och viktig fråga för hela fotbollen. Att våra spelare utsattes för detta förkastliga beteende och inte anses vara delaktiga i 'målet' är anmärkningsvärt. Regelverket måste helt enkelt uppdateras. Jag både hoppas och tror att vi snabbt får svar från Uefa och vi är självfallet villiga att hjälpa till på alla sätt och vis för att få till en förändring", säger Håkan Sjöstrand.