Efter Irans protester – familjerna uppges hotats med tortyr

Irans spelare stod tyst under nationalsången, i protest mot regimen.
Nu uppger CNN att deras familjer hotas med tortyr och fängelse om protesterna fortsätter.

ANNONS
|

Ikväll ställs Iran och USA mot varandra i fotbolls-VM, ett laddat möte där båda lagen slåss för att ta sig vidare till slutspel.

Inför den matchen ska de iranska spelarna fått motta påtryckningar från den iranska regimen som vill att de sjunger nationalsången inför matchen, det rapporterar CNN.

Den amerikanska kanalen skriver att hot ska ha riktats mot spelarnas familjer efter premiärmatchen mot England, då spelarna stod tysta i protest under nationalsången.

”Deras familjer skulle utsättas för våld och tortyr om de inte sjöng med i nationalsången eller om de protesterade mot regimen i Teheran”, skriver CNN som menar på att man även hotat med att spelarnas familjer kan komma att fängslas.

ANNONS
Irans spelare sjöng, av bilderna att döma, med i nationalsången inför mötet med Wales.
Irans spelare sjöng, av bilderna att döma, med i nationalsången inför mötet med Wales. Bild: Pavel Golovkin

Sjöng inför mötet med Wales

Irans spelare stod som sagt tysta under nationalsången inför matchen mot England och det ska ha varit efter den matchen som representanter från det iranska revolutionsgardet (IRGC) kallade till ett möte med spelarna.

Därefter sjöng spelarna, av bilderna att döma, med i nationalsången inför andra gruppspelsmötet med Wales.

LÄS MER:Följ fotbolls-VM i Qatar med GP

LÄS MER:De är VM:s bäst betalda spelare

LÄS MER:Guide: Dagens VM-matcher

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS