Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter hyllningarna: "Jag har en nivå till"

Han har hyllats stort sedan sin återkomst i allsvenskan. Men Alexander Farnerud själv tycker att han har mer att ge. – Det finns ytterligare en nivå, säger han inför Häckens bortamöte med Hammarby.

Två assist mot Östersund och starka insatser mot Gefle och IFK Göteborg. Alexander Farnerud har imponerat stort sedan han kom tillbaka till svensk fotboll. 

– Det har känts ganska bra. Jag har kommit in i det hyfsat så här långt, men det blir ännu bättre med fler matcher. Formen behöver hålla i sig och det finns alltid saker att förbättra.

Många har hyllat mittfältaren, inte minst Häckens huvudtränare Peter Gerhardsson och Farneruds lagkamrat Alhassan Kamara. Efter mötet med Gefle kallade anfallaren Farnerud för "allsvenskans bästa spelare". 

Men den 32-årige skåningen är inte nöjd än. 

– Jag känner själv att fysiskt så känns det bra, absolut. Men det finns ytterligare en nivå. Jag kan hålla ett bättre tempo - och göra det hela matcher. Sista kvarten mot både Gefle och Göteborg har det känts i kroppen, då har jag tappat lite. 

I måndagens derby låg Häcken under med 0-2 men i den andra halvleken kom Hisingslaget tillbaka och till slut fick Peter Gerhardssons manskap med sig en poäng. På torsdagskvällen väntar det ny match igen. Den här gången mot Hammarby på bortaplan. 

– Det ska bli en rolig match som vi verkligen ser fram emot, säger Farnerud. 

Hur är det för din del, som har haft lite skadeproblem, att spela så många matcher på kort tid? 

– Det är klart att man är lite trött i kroppen, men jag har försökt att ta det extra lugnt nu dagarna emellan. 

Och han hoppas att laget ska ta med sig stora delar av prestationen mot Blåvitt när man reser upp till Stockholm och möter Hammarby. 

– Vi ska ta med oss i stort sett allt utom tio första minuterna där vi inte var på tårna, vi tog lite felbeslut, men i övrigt gjorde vi det riktigt bra. Vi hade mycket boll och hittade mycket ytor på ett kompakt Blåvitt. 

Vad måste ni förbättra för att få med er alla tre poäng den här gången? 

– Inte släppa in två mål. Det har vi gjort mot både Gefle och IFK. Det måste vi ändra. Kan vi undvika misstagen defensivt och vara lite mer skärpta, då tror jag vi kan få ett bra resultat.