Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu har även Örgrytes supportrar börjat swisha in pengar till sin klubb. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Nu har även Örgrytes supportrar börjat swisha in pengar till sin klubb. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter Gais succé – Öis startar insamling

Efter att Gais fått ihop över 600 000 kronor i donationer från supportrar via Swish togs på torsdagen ett liknande initiativ från Öis. Samma kväll var summan uppe i 25 000.
– Det visar vad vi supportrar kan göra, säger initiativtagaren Fredrik Hansson.

Nyligen startade Gais en swishkampanj som gett lyckat resultat för att hjälpa klubbens ansatta ekonomi. Nu går Öis i samma spår och på torsdagskvällen hade deras supportrar kommit upp i omkring 25 000 kronor.

– Det är roligt att det fått en bra start. Det visar vad vi supportrar kan göra, säger initiativtagaren Fredrik Hansson.

Under hashtagen #RödBlåFramtid sprider Örgrytes supportrar budskapet via sociala medier. Örgryte har inte haft en lika tung säsong som Gais så här långt men pengarna kommer komma väl till pass.

– Man behöver ju inte bara skänka pengar när det går dåligt. Men det är helt grymt och visar på den kärlek och det engagemang som Öisare har för föreningen, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck.

"Man vill klubben väl"

De dryga 25 000 är uppgifter från torsdagskvällen. Exakt vad pengarna ska användas till är inte fastställt i detta tidiga skede.

– Insamlingen kom ju väldigt plötsligt, så jag vet inte riktigt vad pengarna kommer gå till. Men kampanjen går ju under namnet "rödblå framtid", så min spontana reaktion blir till någon eller några satsningar som främjar Öis framtid.

Fredrik Hansson ger klubben fria händer när det kommer till att förvalta pengarna.

– Vi vill inte öronmärka några pengar med att en viss summa går till värvningar eller liknande. Pengarna man skänker är till för att stötta Örgryte i deras investeringar generellt. Man deltar för att man vill klubben väl, säger Fredrik Hansson.

Efter helgen kommer man kunna följa hur insamlingen går genom dagliga uppdateringar från föreningen.

På torsdagskvällen kom uppgift att Gais samlat in omkring 630 000 kronor.

– Jag ser inte vår insamling som någon form av tävling med Gais. Vi är två föreningar i olika läge både ekonomiskt och i tabellen och då får insamlingarna olika syften, säger Fredrik Hansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.