Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Efter fula armbågen – Zlatan uppges slippa böter

Zlatan Ibrahimovic var återigen i händelsernas centrum i helgens match mot Bournemouth. Den här gången var det dock för fel saker. En ful armbåge gör att svensken riskerar tre matchers avstängning – men han får stöd från den egna klubben.

Armbågen, som det engelska fotbollsförbundet FA anmält som ”våldsamt beteende”, riktades mot Bournemouths Tyrone Mings. Mings hade i en situation tidigare under matchen trampat Zlatan Ibrahimovic i ansiktet – vilket fick svensken att reagera.

Enligt Zlatan själv var armbågen dock inte medveten.

– Jag vill aldrig skada någon på planen. Mings hoppade in i min armbåge. Ni har tv-bilderna, det är bara att titta på dem, sa han efter matchen.

Riskerar avstängning

FA tyckte annorlunda:

”Spelarna var involverade i två separata incidenter i och runt den 44:e minuten – de incidenterna såg inte domarna, men de fångades på video”, skrev förbundet i ett uttalande kring Mings och Ibrahimovic – som båda riskerar tre matchers avstängning.

”Vill inte göra Zlatan upprörd”

Manchester United brukar ge sina spelare böter om de blir avstängda men enligt The Sun slipper svensken dela med sig av sin lön.

”Klubbledningen anser att den förre PSG-stjärnan var det stora offret i den här chockerande händelsen och kommer att ha överseende med honom”, skriver tidningen och hänvisar till en källa som berättar om orsaken:

– De vill inte göra Zlatan upprörd med tanke på att hans framtid inte är klar ännu och José (Mourinho) ser honom helt som offret.