Efter frispelet - så länge stängs stjärnan av

IFK Göteborgs mittfältsstjärna Jakob Ankersen slog en motståndare i träningsmatchen mot Strömsgodset förra veckan - nu meddelar Disciplinnämnden sin dom. Dansken stängs av och missar returmötet i kvalet till Europa League.

ANNONS
|

Det var i en träningsmatch mot norska Strömsgodset den 23 juni som IFK Göteborgs danske mittfältare Jakob Ankersen fick frispel efter att ha fått en tuff tackling.

Ankersen flög upp från gräsmattan och tryckte till gästernas Tommi Höiland med handen i ansiktet - varpå det uppstod tumult och Ankersen visades ut.

– Jag fick en väldigt ful tackling och reagerade instinktivt. Jag har varit ute och sagt ursäkta till honom så det är ur världen för mig. Det sker på en sekund. Jag måste lära mig att kontrollera det. Det får jag ta med mig till nästa situation som kommer, sade Ankersen till GP efter matchen.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Blåvittstjärnan slog ned motståndare

Domaren i träningsmatchen, Bojan Pandzic, kommenterade situationen så här:

–Det var inget annat vi kunde göra en att visa det röda kortet. Det var en hård knuff i ansiktet och så fort det handlar om ansiktet så är det automatiskt rött kort.

Ankersens tränare, Jörgen Lennartsson, meddelade att IFK Göteborg inte kommer att straffa dansken internt - även om han var rejält besviken.

– Det var så klart inte bra, det går inte att försvara det. Det är klart att vi inte är nöjda med Jakobs agerande i den situationen, sade Lennartsson då och spekulerade i att Ankersen skulle bli avstängd i både Europa League-kvalet och Allsvenskan.

Så blir det inte.

På torsdagen meddelade IFK Göteborg via sin hemsida att dansken är tillgänglig för spel när Blåvitt drar igång allsvenskan igen mot Sundsvall hemmaden 10:e juli.

Däremot missar Ankersen returmötet mot walesiska Llandudno, i Europa League-kvalet den 7:e juli, på grund av avstängningen.

IFK Göteborg vann hemmamötet med 5-0 - utan Ankersen på planen - och ser därmed ut att få en relativt komfortabel resa till nästa omgång.

ANNONS