Efter fansens tydliga budskap – Öis tappade segern sent

Fansens budskap var tydligt. Tålamodet börjar tryta och nu måste segrarna komma. Då var Öis minuter ifrån sin andra (!) seger den här säsongen men tappade ledningen sent återigen.
– Vi ska vända den här situationen vi har satt oss i, säger lagkaptenen Daniel Paulson.

ANNONS
|

Att den första halvan av säsongen varit en besvikelse för de rödblå är ingen större hemlighet. Därför förvånades det inte att fansen vecklade ut en banderoll med ett tydligt budskap till spelarna inför mötet med Västerås.

Efter endast en (!) seger på de 14 första omgångarna har tålamodet börjat tryta.

Ett budskap som är svårt att ifrågasätta.

Ett budskap som dock inte ledde till något trendbrott den här gången heller.

– Vi gör första målet och det är klart vi är besvikna att vi inte kunde hålla det lite längre och ta med oss tre poäng. Vi faller lite för långt ner och det är svårt att förklara vad som händer. Kvitteringen kommer för snabbt där och istället för att fortsätta som vi gjorde så börjar vi sjunka, säger Brynjar Gunnarsson och fortsätter:

ANNONS

– Vi tar ju ledningen i matcherna och det i sig är ett steg framåt ... men vi måste ta ett steg till och kunna hålla i ledningen.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

För ja.

Ledningen tog Öis efter en blek första halvlek där varken Västerås eller Öis hade en målchans av värde började det hända desto mer efter pausvilan. Mycket tack vare att Herman Sjögrell fick hoppa in redan efter första 45.

– Det var skönt att få spela fotboll igen! Det är ingen hemlighet att jag inte spelat på ett tag och det var underbart att vara tillbaka här. Sen är det sjukt tråkigt att vi inte kunde ge fansen en trea, säger han.

Det var Herman Sjögrell som spelade in bollen i straffområdet som efter lite flipperspel landade hos Marcus Haglind Sangré som tryckte dit den och vild glädje utbröt både på planen och på läktaren.

Lagkaptenen om fansens banderoll: ”Man förstår deras känslor”

En glädje som blev kortvarig.

Ett par minuter senare låg bollen istället i mål bakom Robin Wallinder efter att Viktor Granath nått högst på ett inlägg och knoppat in kvitteringen.

– Det är den stora frågan för oss. Vi måste kunna försvara ledningen för vi tar ofta ledningen. Vi får jobba vidare och vi är halvvägs in på säsongen och måste fortsätta utvecklas, säger Brynjar Gunnarsson.

ANNONS

Såg du fansens banderoll?

– Den såg jag faktiskt inte.

Deras tålamod börjar ta slut?

– Det är klart alla är otåliga att ta tre poäng. Det ändrar så otroligt mycket för oss.

Lagkaptenen, Daniel Paulson såg inte heller banderollen. Men är snabb med att påpeka att spelarna känner samma frustration som de på läktarna har.

– Det är lika tungt för oss som för dem när vi inte vinner fotbollsmatcher. Man förstår deras känslor och vi delar de känslorna. Det finns bara ett sätt att göra det här och det är tillsammans. Vi ska vända den här situationen vi satt oss i, säger han och fortsätter:

– Vi måste fortsätta komma till varje träning och göra allt vi kan. Det ökar chanserna att ta tre poäng bra mycket mer än att gå runt och tycka synd om sig själv.

Men det här poängtappet såg ut att svida rejält?

– Ja, så är det. Det är en extra tung känsla när vi tappar ledningen så sent i matchen som vi gör.

En extra smäll?

– Mm. Det är bara att döda matchen och det ska vi göra bättre ... det är sjukt frustrerande.

Så startade Öis: 4–3–3

Robin Wallinder – Anton Andreasson, Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sangré, Anton Lans (Elias Gustafson, 85) – Arvid Brorsson, Kevin Ackermann (Herman Sjögrell, 45), Eric Nohlgren (Anel Rashkaj, 63) – Daniel Paulson, Viktor Lundberg (Olle Johansson, 63), Isak Dahlqvist.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS