Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Efter dråpliga självmålet – Öis cupäventyr över

Öis stod upp bra – men föll mot AIK efter ett dråpligt självmål från debuterande Abdul Razak.
Förlusten gör är rödblåtts cupäventyr är över.
– Jag kände mig väldigt nere efter målet, men killarna stöttade mig, säger olycksgubben Razak.

Förlust och käftsmäll med 0–3 mot Kalmar FF på bortaplan i cuppremiären.

På söndagseftermiddagen fick Örgryte, som återigen saknade massvis av skadade och sjuka spelare, chans till revansch när nästa allsvenska gäng väntade i cupen då AIK kom till Bravida arena.

Det slutade i en klart bättre insats än mot Kalmar – även om det inte heller den här gången blev några rödblåa poäng. Slutsiffrorna skrevs till 0–1 efter att ett dråpligt självmål blivit matchavgörande.

– Vi förlorade. Jag gillar inte att förlora. Jag gillar inte att förlora någon match. Resultat är en besvikelse, men prestationen …. kopplat till de tuffa veckor vi har gått igenom med sjukdomar och skador. Det var flera spelare som spelade som har varit sjuka och inte tränat i veckan. De spelade 90 minuter nu. Jag är riktigt stolt över dem, säger Keith Millen.

En av spelarna tränare Millen var stolt över? Abdul Razak.

Nyförvärvet som blev klar för Öis för ett par veckor sedan, men som inte hann bli spelklar till mötet med Kalmar FF, fick chansen från start mot AIK och tog för sig direkt.

Dråpligt självmål

Men vid AIK:s segermål var det också han som var olycksgubbe.

Med drygt halvtimmen spelad skickade gästernas Eric Otiendo in ett inlägg som Razak kom fel på, med kraft nickade han bollen via ribban in i eget nät.

Fredrik Andersson i Öis-målet hann inte parera.

– Det var oturligt att jag fick bollen där, men så är fotbollen ibland. Jag är väldigt tacksam för killarnas stöd. Jag kände mig väldigt nere efter målet, men killarna stöttade mig lyfte upp mig. Jag är tacksam över det stödet från gruppen. När du kommer till ett nytt lag och åker på en sådan motgång men får det stödet, då får du mer självförtroende och vågar ta för dig mer.

Keith Millen tycker att Razak ska vara stolt över sin insats.

– Abdul Razak tyckte jag var fantastisk. Han har bara tränat i fem dagar, jag visste att han inte var i bästa formen, men han bara körde, säger Millen.

Det var tänkt att 27-åringen som inte hade gjort en match på sex månader skulle spela 45 minuter. Men med tanke på det prekära skadeläget valde Razak och Öis att köra vidare.

Det stannade vid 75 minuter.

– Jag ville stå upp för mina lagkamrater. När jag såg hur alla verkligen gav allt så bestämde jag mig för att verkligen försöka köra så länge jag kunde. Det blev 75 minuter och det är jag nöjd med, säger Razak.

Hur känns kroppen nu?

– Kroppen känns väldigt trött, säger han och ler.

Innan han tillägger:

– Det har varit lång tid utan matchspel. Jag måste arbeta upp min fysik så att jag kan hålla för 90 minuter.

– Men det är okej. Det viktigaste är att jag får träna och komma i matchform. På träning känns det okej, men på match är det en helt annan sak. Så nu vill jag komma i matchform. Kan jag få två, tre matcher till så kommer jag vara redo när Superettan-säsongen drar igång.

Godkänd prestation

När det gäller matchen i övrigt så var Örgryte i ärlighetens namn aldrig riktigt nära att hitta en kvittering, även om det fanns ett par halvchanser. Men laget släppte å andra sidan inte till så värst mycket bakåt heller.

Trots förlusten vill Keith Millen ta med sig mycket från matchen som Öis fick avsluta med tio man efter att lagkapten Daniel Paulson åkt på sitt andra gula kort i slutminuterna.

I synnerhet var tränaren nöjd med tanke på alla spelarna som saknades.

– Sett till allt det är jag riktigt nöjd, hur vi jobbar som grupp, vi var bättre med boll i dag, jag kände att det var små marginaler, de gjorde mål på en cross, vi hade chanser som en annan dag hade gått in. Vi hade några fina sekvenser som vi inte riktigt lyckades översätt till målchanser.

– Det kommer. Ingen oro om det. Det var mycket positivt från matchen.

Nederlaget gör att Örgryte inte längre har möjlighet att avancera vidare i cupen. Kalmar FF toppar gruppen på sex poäng inför avslutningen. För Öis väntar match borta mot Jönköpings Södra i avslutningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.