Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter derbyförlusten – så går Blåvitt vidare

Tobias Hysén, 36, fick uppleva käftsmällen från BK Häcken från sidan. En förlust som gör läget i den allsvenska tabellen fortsatt tufft för Blåvitt.
– Det är klart det är press på oss, säger han.

Det blev en rejäl käftsmäll för IFK Göteborg i derbyt mot BK Häcken. Under måndagskvällen vann Häcken med hela 4–1. En match som sved extra mycket för de blåvita spelarna och extra mycket för Tobias Hysén.

– Det känns nästan mer nu när man bestämt sig för att lägga av! Jag vill ju avsluta på ett bra sätt ... man vill ju bara så snabbt som möjligt ta alla poängen för att först vara teoretiskt och sedan matematiskt klara för allsvenskan. Om det skulle sluta på något annat sätt så skulle det ju vara katastrof, säger han.

En hel del press på er nu?

– Givetvis är det så! Det är inget att snacka om och om man låtsas om något annat så är man naiv. Men det är mer press på oss själva egentligen. När jag satt på bänken så tänkte jag på supportrarna som har ställt upp på laget på ett jävla bra sätt. Att det finns missnöje och att det buas har jag förståelse för. Sen att ha tålamod betyder inte att man inte ska ställa krav. Man ska kunna kräva att en blåvit spelare passar till en annan blåvit spelare. På den här nivån ska man kunna kräva det och det har vi snackat om efteråt. Det finns ingen ursäkt i världen för att missa en passning på fem-sex meter.

Efterlyser tuffare tag

En av många som kritiserat Blåvitt på sistone är TV-experten Daniel Nannskog.

– Vi förknippar ju att det ska vara tufft att spela mot Göteborg, att det smäller när de står för motståndet. Men det ser man inte längre i Göteborg, säger han till SVT.

En kritik som Tobias Hysén håller med om.

– Det finns en anledning till att det inte är så länge. Mats och Poya och de som sköter värvningarna har tänkt hur de vill spela och då har kanske inte den egenskapen varit den viktigaste. Sen ska alla spelare kunna bita i, kämpa, tacklas och slita.

Mot Häcken var Emil Salomonsson den enda i startelvan som startade samma möte för Blåvitt för ett år sedan.

– Det är klart att sådant spelar in. Samtidigt är det elva elitspelare mot elva elitspelare och skillnaden är inte så stor. Vi ska inte haka upp oss på att Häcken gör fyra mål, vi ska se till oss själva och varför släpper vi fyra mål, varför har vi släppt massor av mål och varför skapar vi inte mer? Det kommer nya matcher och vi kan inte grotta ned oss för mycket, säger Hysén.

IFK Göteborgs tuffa läge

Senaste fem matcherna – en enda vinst

BK Häcken (b) 4–1

Elfsborg (h) 2–2

Dalkurd (b) 1–1

IFK Norrköping (b) 2–1

Östersund (h) 2–1

Återstående matcher

27 september: AIK (h).

1 oktober: Hammarby (b).

6 oktober: Trelleborg (h).

22 oktober: Brommapojkarna (b).

26 oktober: Sundsvall (h).

31 oktober: Djurgården (b).

4 november: Malmö (h).

11 november: Örebro (b).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.