Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
BK Häckens Imam Jagne. Bild: DANIEL STILLER

Efter debuten – Häcken-talangen får sin första start

Mot Hammarby kom första minuterna i allsvenskan. Mot Ljungskile får Häckens mittfältstalang Imam Jagne chansen från start.
– Det är väldigt häftigt, säger 16-åringen.

På fredagen ställs BK Häcken mot Ljungskile i första träningsmatchen för vintern – en match som GP-sporten sänder från 16.55.

Med i startelvan kommer Häckens nästa stora stjärnskott vara. Huvudtränare Andreas Alm bekräftar att Imam Jagne, 16, tar plats på mittfältet.

– Det är en spelare som kommer allt närmare att spela i A-laget. På så vis är han ju förstås intressant för nästa års allsvenska spel, säger Alm.

LÄS MER: Se mötet mellan Häcken och Ljungskile

Ja, Jagne fick ju faktiskt två minuter redan i allsvenskan 2019 (i de sista skälvande minuterna i säsongsavslutningen mot Hammarby) – och nu väntar alltså första starten med A-laget.

– Det är väldigt häftigt. Jag är taggad men också tacksam för att få möjligheten att få spela för BK Häckens A-lag. Det tror jag det är många i min ålder som känner, säger 16-åringen.

– Det har gått fort för mig hela det här året. Nu det sista har det gått extra fort, men jag försöker bara ta allt som det kommer och bara kriga på oavsett.

"Finns olika typer av teknik"

Vad är det då som utvecklats så snabbt på slutet? Framför allt att lägstanivån har höjts, menar Imam Jagne.

– Dels har jag mognat och lärt mig mycket under tiden jag tränat med A-laget. Jag känner igen mig bättre i situationer, samtidigt som jag tränat mer fokuserat på mina svagheter.

Tekniken har varit hans signum, men även där tror 16-åringen att han har mer att hämta.

– Det finns olika typer av teknik ... Visst, som liten handlade det kanske om att kunna dribbla hur många som helst, men idag är teknik för mig något annat ... Det är första touchen, att ta med bollen i hög fart, byta håll i maxfart och så vidare. Det känner jag att jag kan utveckla ännu mer, även om jag redan tagit kliv, säger Imam Jagne.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.