Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter debaclet - stor revanschlust i Blåvitt

Förlust 1-3 mot Djurgården efter flera individuella misstag. Nu ska Falkenberg falla offer för den blåvita revanschlusten. …– Vi ska vara förbannade på insatsen senast och ta med oss det som en extra motivation och energi till den här matchen, säger Tobias Hysén.

Efter bragden i Europa League-kvalet borta mot HJK Helsingfors åkte Blåvitt till Stockholm och mötet med Djurgården i måndags. Trots ledning slutade matchen med förlust 1-3 efter att göteborgarna bjudit på flera individuella misstag. Och det är ett laddat Blåvitt som kommer till kvällens hemmamöte med Falkenbergs FF på Gamla Ullevi. 

– Vi är ofattbart revanschsugna. Det som hände i Stockholm, efter en bra inledning, är vi självklart inte nöjda med, säger tränare Jörgen Lennartsson. 

Läs mer: Boman inför Falkenberg-matchen: "Alltid speciellt"

Förlusten var den första för IFK Göteborg i allsvenskan sedan debaclet mot Östersund den 15 maj. Men att nederlaget mot Djurgården skulle ha med det tuffa spelschemat som Blåvitt har haft under sommaren tror inte Lennartsson.  

– Nej, möjligen att vi i den andra halvleken tappade lite i fräschhet och i vårt beslutsfattande på planen. Men vi ska klara av det. Vi ska inte skylla på det.

I kväll väntar tabelljumbon, som så här långt bara har mäktat med två segrar på 17 matcher och som närmast kommer från en storförlust mot Jönköping Södra med 0-5.

Men IFK-tränaren räknar med en tuff drabbning.

– Ett lag som förlorar stort brukar oftast matchen efter göra en betydligt bättre insats. 

Tobias Hysén, Gustav Engvall och Mikael Boman körde alla vid sidan av övriga på gårdagens träning. Engvall missar matchen - men de andra två anfallarna är redo för spel. 

– Vi ska vara förbannade på insatsen och ta med oss det som en extra motivation och energi till den här matchen, säger Tobias Hysén, som fortfarande dras med en ömmande höft.…

Läs mer: Billy Nordström räds inte konkurrens

Anfallsstjärnan har på grund av skadekänningar och tillökning i familjen missat både tränings- och matchtillfällen den senaste tiden. 

– Det har varit lite hackigt, nu vill jag hitta rytmen igen. 

Utöver Gustav Engvall missar också Patrik Karlsson Lagemyr matchen mot Falkenberg. 

– Han har en skellettskada och blir nog borta några veckor säger Lennartsson.