Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter dödshoten – domarbasen orolig

Efter helgens uppmärksammade röda kort i Premier League-matchen mellan West Ham och Fulham fick domaren Mike Dean utstå dödshot.
Nu finns oro att hoten kan leda till aktion.
– En dag kommer en domare bli mördad i detta land, säger domarbasen Paul Field till Sky Sports.

I helgens Londonderby fick West Hams tjeckiske spelare Tomas Soucek lämna planen på tilläggstid efter att ha fått syna det röda kortet från domaren Mike Dean.

Och mycket har kommit att handla om efterspelet.

Mike Dean och hans familj har efter händelsen fått ta emot dödshot. Något som domarbasen Paul Field inte är överraskade av.

– Jag har varnat regeringen att det här kommer att hända. En dag kommer vi att ha ett samtal efter att en domare dött, säger domarbasen till Sky Sports.

I omgången innan visade även Mike Dean ut Southamptons Jan Bednarek i deras förlustmatch mot Manchester United. De två röda korten har överklagats och dragits tillbaka.

– Fotbollen är en reflektion av vårt samhälle. Vi kan inte bota alla problem i vårt samhälle genom fotbollen eller utbildningen, men om konsekvenserna var allvarligare tror jag att folk skulle sluta och tänka efter istället, säger Paul Field till Sky Sports.

Bett att avstå helgens omgång

Mike Dean är tillbaka på planen för att döma onsdagens möte i FA-cupen mellan Leicester och Brighton.

Han har dock begärt att få avstå helgens omgång av Premier League efter de uppmärksammade händelserna.

Som ett svar på det har West Hams Thomas Soucek, som fick syna ett av de röda korten, gått ut på Twitter och försvarat domaren.

”Jag gillar inte att saker som händer på planen påverkar någons privatliv och jag skickar mitt stöd till Mike Dean och hans familj. Det finns ingen plats för något slags övergrepp”, skriver han.

Flera av ligans Premier League-tränare har också gått ut till Deans försvar. En av dem är den före detta Östersundstränaren, Graham Potter, som nu är i Brighton.

– Tyvärr finns det plattformar där folk kan uttrycka sitt hat och sina åsikter, jag tycker att detta måste skötas av polisen, säger han till Sky Sports.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.