Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Efter Cirak – Gais bryter med Anton Snibb

Under söndagen blev det klart att Haris Cirak och Gais bryter kontraktet och går skilda vägar. Nu har klubben och Anton Snibb hittat en liknande lösning.
– Tyvärr blev inte säsongen 2020 vad vi hade hoppats på, varken för klubben eller för spelaren, säger sportchef Nicklas Karlström till Gais hemsida.

Gais möblerar om i truppen inför 2021.

Daniel Sterner, Harun Ibrahim, Daniel Hultqvist och Viktor Alexandersson har alla hämtats in. Samtidigt har ett flertal spelare, som Emil Wahlström, Calle Nyström och Charlie Weberg tackat för sig.

Under söndagen stod det också klart att Haris Cirak, som hade kontrakt till och med 2022, och Gais valt att gå skilda vägar. 25-åringen gjorde i somras comeback efter sin korsbandsskada men hade under hösten svårt att slå sig fram i den tuffa konkurrensen på mittfältet.

Efter en tids diskussioner enades parterna om att bryta avtalet.

– Det har skett i samförstånd. Det blir bra både för oss och det blir bra för Haris att starta om 2021 i ny miljö, sa sportchef Nicklas Karlström till GP.

LÄS MER: Haris Cirak och Gais går skilda vägar

Haris Cirak var öppen med att den bristande speltiden var en stor orsak till att han önskat att söka sig vidare.

– Jag vill komma till en klubb där jag känner att jag har tränarens stöd. Både på plan men framförallt vid sidan av. Samtidigt har jag haft en hög lönepost och den frigörs för klubben nu. Så det är en win-win, sa Cirak till GP.

LÄS MER: Wängbergs fina ord om vännen Calle Nyström: ”Exceptionell kapten”

Saknades på träningen

Och nu försvinner fler i Gais. Klubben och Anton Snibb är nämligen överens om att bryta vänsterbackens avtal.

Snibb kom till Gais förra vintern efter att ha gjort stor succé i Ljungskile SK. Försvararen skrev då på ett tvåårsavtal och inledde försäsongen i nya klubben lovande, men tappade sedan fart. Under serien var han mestadels helt i frysboxen och när Gais körde igång försäsongen 2021 så fanns Snibb inte med på första träningen.

Senare på kvällen meddelade Gais på klubbens hemsida att spelaren alltså lämnar föreningen med omedelbar verkan.

– Tyvärr blev inte säsongen 2020 vad vi hade hoppats på, varken för klubben eller för spelaren. Anton är i en ålder där han måste ha speltid för att utvecklas och för närvarande kan vi inte garantera att så blir fallet under den kommande säsongen och därför har vi öppnat för en diskussion kring kontraktet. Nu har vi hittat en lösning som båda parter kan acceptera och vi önskar Anton lycka till i sin fortsatta karriär, säger sportchef Nicklas Karlström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.