Efter chockstarten – Öis fick nöja sig med oavgjort

1-0 i första minuten, 2-0 på straff en stund senare. Öis fick bästa tänkbara start på säsongen 2020, i en match som slutade 2-2.

ANNONS
|

Ny tränare (Keith Millen), många nya spelare och en delvis en ny taktisk uppställning. Att döma av premiären mot Norrby IF på Öisgården på fredagskvällen får vi se ett rakare, mer aggressivt och beslutsamt Öis 2020.

Att döma av andra halvlek har laget dock lite att jobba med.

Då gick Norrby ikapp till 2-2 och hade bud på mer.

Slutresultat får anses rättvist, men de flesta av de knappt 400 åskådarna åkte hem nöjda.

– Det är väl som det är i första träningsmatchen. Alla bitar är väl inte riktigt på plats. Det var skönt att få första matchen och känna på det lite, sade lagkaptenen Daniel Paulson.

ANNONS

För egen del?

– Det kan bli bättre. Och det ska det bli. Förhoppningsvis. Som sagt, gött att bara komma igång lite.

De nya spelarna?

– Jätteduktiga allihop. Många unga som är sugna och vill mycket. Det är mycket positivt, säger Daniel Paulson.

Det fanns saker som stack ut.

Kanske allra mest anfallsförvärvet Adam Bergmark Wiberg från Djurgården. Han gjorde Öis båda mål, det första efter att vaket ha läst en för kort passning av Norrbymålvakten Tim Svensson i matchöppningen, det andra på straff efter att anfallskollegan Fredrik Zanjanchi blivit fälld.

Millen nöjd med mycket

I slutet av första halvlek tvingades ett annnat Öisförvärv, mittbacken Joakim Karlsson, utgå på grund av skada.

Det ställde till det organisatoriskt för Öis en stund varpå Norrby också kunde reducera.

Kvitteringen gjordes av mittfältare Rasmus Örqvist i minut 70, fint framspelad av Ezegual Montagna.

Öistränaren Keith Milen var tillfreds med debuten – och framför allt matchinledningen.

– Du kan inte be om en bättre start! Jag är väldigt nöjd med mina spelares attityd. Det här var vår första riktiga match. Det var riktigt kul att se, sa Keith Millen.

Han såg flera saker han gillade.

– Vår form och vårt possession-spel var stabilt. Vi såg riktigt farliga ut när vi vann bollen. Jag vill att vi utvecklar vårt possessionspel ytterligare. Vi behöver jobba mer på det. Totalt sett är jag nöjd, formen är som förväntat. Vi sätter in några unga på planen i slutet, en bra erfarenhet för dem.

ANNONS

Så startade Öis:

Fredrik Andersson – Danny Ervik, Oliver Stanisic, Joakim Karlsson, Anton Lans – Calle Wede, Lukas Browning Lagerfeldt, Hannes Sahlin, Daniel Paulson – Fredrik Zanjanchi, Adam Bergmark Wiberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS