Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter bråket – Engvall fick 90 minuter: "Borde gjort mål"

Bråket med Jörgen Lennartsson verkar ha gett resultat. Gustav Engvall fick äntligen 90 minuter i den blåvita tröjan. Något han längtat efter. – Det va ett tag sedan så det var kul, säger han efter matchen.

Den 20-årige anfallaren har haft en ojämn säsong i IFK Göteborg. Inför mötet med Hammarby hade han blivit inbytt eller utbytt i samtliga matcher. Inte en enda 90-minutersmatch för Engvall.
I mötet med IFK Norrköping hettade det till rejält när Gustav Engvall blev utbytt. Anfallaren hamnade i en het ordväxling med Jörgen Lennartsson som avslutades med att Lennartsson bad honom att ”hålla käften”. Mot Hammarby blev det dock 90 minuter för Gustav Engvall.
– Det va ett tag sedan så det var kul. Jag tyckte det kändes bra men det viktiga var att vi vann. Men det känns jätteskönt att få spela hela matchen. De där extra minuterna från 60-70 betyder mycket. Det hjälper en fysiskt och matchen öppnar upp sig. Jag fick några chanser i slutet och borde gjort något mål, säger han.

Bästa läget fick han efter en fin framspelning av Mads Albaek – Engvall träffade dock inte ens mål.
– Det blev lite väl mycket insida där, men det är lugnt vi vann ju, säger han och skrattar.

I slutet av matchen rann han igenom på nytt och fick en knuff av Richard Magyar i skottögonblicket. Domare Stefan Johannesson valde att fria.
– Jag vet inte … i stunden kändes den lite tveksam. Jag hade bollen perfekt för att slå till och när jag skulle göra det så var bollen borta. Jag tror inte det är straff, jag fick en liten knuff men det var bra försvarsspel där, säger Engvall.

Jörgen Lennartsson som valde att inte byta ut Gustav Engvall var nöjd med hans insats.
– Boman gjorde en väldigt bra match, osjälvisk och jobbade bra för laget. Även Engvall jobbade på bra, även om målet fattades. 

För Gustav Engvall och IFK Göteborg återstår nu endast Helsingborg, borta på söndag innan det blir EM-uppehåll.
– Det ska bli skönt med lite ledigt, blir några dagar på Öland. Men nu ska vi ha fokus på Helsingborg. Tar vi tre poäng där så ligger vi bra med till hösten.

Håkan Ericson, förbundskapten för U21-landslaget och även förbundskapten för Sverige under OS har hyllat Engvall rejält under våren. Men än så länge har anfallsstjärnan inte hört något.

– Jag har inte hört något, det är ett tag kvar innan han tar ut truppen. Det är en U21-samling i juni och vi får se om jag kommer med.