Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Efter bottennappet – Öis vinnare igen

Öis är vinnare igen. Ett tidigt underläge vändes till seger – en vinst som innebär ett jättekliv uppåt i tabellen.
– En så viktig seger för oss, säger Bubacarr Jobe som låg bakom det avgörande målet och bjöd på flera fina nummer matchen igenom.

Dubbla förluster mot Halmstad och Akropolis innebar att Öis ställdes inför något som skulle kunna beskrivas som en tidig ödesmatch mot nollpoängaren AFC Eskilstuna på Gamla Ullevi.

Det enda laget rödblått hade efter sig i tabellen innan match.

Efteråt var lagen bakom fler och de egna poängen dubblerade. För Örgryte studsade tillbaka efter en loj insats i Stockholm senast och säkrade tre viktiga poäng.

Dessutom efter en insats som lovade mer. Mycket mer.

Slutresultatet skrevs till 2–1, men siffrorna kunde ha varit större.

– En så viktig seger för oss. Vi lyckades komma tillbaka efter två tunga förluster, och vi gjorde det väldigt bra. Vi fick tillbaka självförtroendet, säger Bubacarr Jobe som var en av förgrundsfigurerna i segern.

Keith Millen hade inför matchen talat om att Öis behövde visa mer aggressivitet. Och det om något skulle tränaren, som gått ifrån sin 4–2–3–1-formation till ett 4–3–3 i stället, få se från sitt lag direkt från start. Hemmalaget kom ut fullpumpade av energi och blåste i stort sett AFC av banan under matchens första kvart.

Adam Bergmark Wiberg, i en ny roll till vänster, öste på längs ena kanten med en överlappande Anton Andreasson till hjälp. På andra flanken flög Jobe fram understödd av Danny Ervik, och centralt hittade Ailton och Daniel Paulson ständigt nya luckor och lösningar.

Andreasson: ”Det var inget skott!”

Det hade kunnat vara ett par måls ledning tidigt.

Det blev det inte.

Med knappt 20 minuter spelat tog sig AFC fram och skapade en dubbelhörna. På den andra av dessa missade Fredrik Andersson att ta undan, via Daniel Paulson hamnade bollen hos Samuel Nnamani som rullade in 0–1 i öppet mål.

Logiskt? Inte alls.

Sällskapet lät dock inte baklängesmålet dämpa frenesin.

Elva minuter senare var det utjämnat. Anton Andreasson tog skott, bollen hamnade hos Ailton, som nöp till. 1–1.

– Det var inget skott, det var en passning, säger Anton Andreasson innan han tillägger snabbt:

– Jag hade en gammal pojklagstränare som sade ”Erkänn aldrig”. Men jag är för ödmjuk för att ljuga om det. Så: Det var ett skott – som hade gått utanför.

Efter utjämningen fortsatte Örgryte att satsa. Oliver Stanisic glidtacklade ett inspel i stolpen, Bubacarr Jobe var nära att skicka in 2–1, Ailton likaså.

Det skulle komma mer.

Jobe slet sig förbi på högerkanten och skickade in bollen i straffområdet, via en bortaspelaren och in i mål.

2–1. 40 minuter spelat.

Målet noterades som självmål men Öis flinke ytter var sugen på att få det bokfört som sitt.

– Jag tar det!, säger Jobe och skrattar.

Jobe: ”Har perfekt spelare för det här”

Den inlånande Mjällby-spelaren fortsatte att plåga motståndarna med sina kantlöpningar och dribblingar.

– För min del var det mycket bättre än de senaste tre matcherna. Men jag måste upp en nivå till. Mitt mål med att komma hit var för att skapa chanser och hjälpa laget. Det är därför jag är här, säger Jobe som trivdes i den nya formationen.

– Jag spelade i det här systemet hela förra året, då på vänstersidan. Så jag är van. Nu spelar jag till höger, det funkar lika bra. Jag är där tränaren vill ha mig.

Han fortsätter:

– Den här formationen passar oss väldigt bra. Vi skapade väldigt många fler chanser nu. Vi har perfekta spelare för att spela på det här sättet.

Precis innan domaren blåste för halvtidsvila var det nära att Jobes lagkompis på andra kanten, Adam Bergmark Wiberg, som också gjorde en stark insats, fick spräcka sin målnolla. Men Wille Jakobsson bjöd på en jätteparad och höll gästerna kvar i matchen.

Den andra halvleken var inte lika händelserik, men Öis hade gott om chanser att öka på ledningen – dock utan att lyckas.

AFC stack upp farligt ett par gånger. På det stora hela hade dock hemmalaget kontroll på händelserna.

– Det här var vår bästa match i år, det är väl inte jättehård konkurrens om det kanske, säger Anton Andreasson.

Tre poäng bärgades för Öis som nu tar ett rejält kliv uppåt i tabellen.

Fakta: Så startade Öis

(4-3-3) Fredrik Andersson – Danny Ervik (Anton Lans, 71), Karl-Johan Lindblad, Oliver Stanisic, Anton Andreasson – Abdul Razak, Daniel Paulson (Calle Wede, 57), Kevin Ackermann (Lukas Browning Lagerfeldt, 71) – Bubacarr Jobe, Ailton Almeida (Fredrik Johansson Zanjanchi, 84), Adam Bergmark Wiberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.