Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter Blåvitts kritik – nu får man flytta matcher

Att spela fotboll på dubbla fronter tär, det fick IFK Göteborg erfara när de spelade både Allsvensk fotboll och Europa League. Efter kritik från klubben går nu Sef (Svensk Elitfotboll) med på en förändring, det skriver Fotbollskanalen.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren var långt ifrån nöjd efter att hans klubb tågat ut ur Europa League, mest missnöjd var han över det slitsamma schemat Blåvitt haft på grund av att ska spela båda i Allsvenskan och Europa League.

Mats Gren ansåg att Sef inte gjorde allt för att lag som kvalat sig vidare ska kunna klara spel i Europa, han ansåg då att man borde få flytta sina ligamatcher för att kunna tunna ut det tajta spelschemat. 

Han drog bland annat paralleller till den norska Tippeligan.

- Norge har gett Rosenborg en eller två jokrar som de kan dra, och tycker de att en ligamatch ligger helt fel i Europaspelet, kan de flytta den. Det har ju inte vi, sa han då till GT.

Får sin vilja igenom

Och efter Mats Gren, samt andra klubbars, önskemål om att få flytta matcher så har Sef gjort slag i saken och slagit fast att de klubbar som är inblandade i Europa-kval har rätt att flytta sin match i den 16:e omgången till ett annat datum.

Något som sportchef Mats Gren är Nöjd med.

– Det känns jättebra. De tog till sig tankarna och har gjort det möjligt att flytta en omgång. Sedan är det ju klubbarna själva som bestämmer om de vill göra det eller inte, säger han till Fotbollskanalen.