Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Efter 31 år – Lasse Granqvist slutar med allsvenskan

2020 blir året då allsvenska fans, för första gången på 31 år, får klara sig utan Lasse Granqvist.
I och med att Discovery köpt upp rättigheterna till ligan kommer den folkkäre C More-profilen inte längre jobba med matcherna.
– Jag kommer fortfarande att se på matcherna, säger han till Sportbladet.

Det hela började på Radiosporten 1988 och slutade på C More 2019.

Lasse Granqvist har under tre decennier guidat det svenska folket genom den svenska toppfotbollen, både som kommentator och programledare. Men när säsongen drar igång 2020 blir det för första gången på 31 år utan en av de absolut största profilerna inom sportjournalistiken.

Sedan en tid tillbaka står det klart att Discovery tar över rättigheterna från C More. Men Lasse Granqvist sörjer inte i nuläget det faktum att han inte kommer jobba med allsvenskan längre.

– Just nu är det skönt med ett uppehåll på några månader. Det var en enorm avslutning får man säga med flera lag som slogs om guldet, flera lag i botten och även stor dramatik i Superettan. Den nationella manliga fotbollen kulminerade på toppnivå rejält 2019. Det är nog bra med ett par månader ledigt nu, säger han till Sportbladet.

Även om han inte kommer jobba med matcherna så kommer han följa allsvenskan framöver.

– En annan sak är också viktig att säga. Allsvenskan i fotboll handlar noll och ingenting om någon enskild och har precis lika stort värde för mig som tidigare. Jag kommer fortfarande att se på matcherna.

Minns guldmatchen på Gamla Ullevi

Under hans 31 år tillsammans med allsvenskan har det skapats otaliga minnen. Ett som han minns lite extra utspelade sig i den absolut sista omgången på Gamla Ullevi 2009.

– Det som så ofta finns i allsvenskan är det som hela idrotten är: Glädje och sorg. Som den 1 november 2009 när IFK Göteborg och AIK gjorde upp om det i Göteborg. Inget annat lag kunde vinna. Det var som en finalmatch. Mycket speciellt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.