Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Efter 225 dagar - "Paka" redo för comeback

Patrik Karlsson Lagemyr, 20, närmar sig comeback. Den sker sannolikt mot Halmstads BK i U21-serien måndag 13 mars. – Jag älskar fotboll, jag har längtat, säger ”Paka”.

2016 började perfekt för IFK Göteborgs talangfulle yttermittfältare. Allsvensk debut mot Kalmar FF i april, allsvensk debut från start borta mot Jönköping Södra 31 juli.

Det är också hans senaste fotbollsmatch.

– Jag trodde att det skulle ta två veckor. Två veckors vila. Så fick jag bakslag tre gånger innan jag gjorde en speciell röntgen som visade att foten behövde opereras och gipsas, berättar Patrik Karlsson Lagemyr efter fredagsträningen på Bravida Arena.

"Känner mig fit"

Sprickan i foten är helt läkt och ”Paka” deltar för fullt i träningen sedan i måndags. Comebacken närmar sig.

– Jag känner mig fit på det sättet. Jag har kört på ett tag och kommer in i det mer och mer. Vi har en U21-match nästa måndag, då tror jag att jag kan göra comeback. Det skall bli kul, säger han.

Berätta om den tid som varit?

– Jag har rehabat länge, jag har kört styrka, jag har kört kondition, i vatten, på cykel, på plan, i sand. Det har varit tufft.

Vilken position konkurrerar du på i nuvarande trupp?

– Som yttermittfältare förmodligen. Vi har inte snackat så mycket om det. Jag kan spela på fler positioner också, säger Patrik Karlsson Lagemyr.

225 dagar sedan senaste matchen

2016 spelade han elva allsvenska matcher, två från start och gjorde två mål. 

Nästa måndag är det 225 dagar sedan ”Paka” spelade match senast.