Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Edströms kritik: "Titta högre upp i leden"

IFK Göteborgs säsong har bjudit på få ljusglimtar för de blåvita fansen, som ett resultat på detta har tränare Jörgen Lennartsson fått avgå. Men enligt legendaren Ralf Edström borde inte det räcka. – Han har ju ett övergripande ansvar ändå, säger han till GP.

Det har varit en rejäl motvind för IFK Göteborg 2017. Poängmässigt har man den sämsta säsongen sedan 2010 och när man stod för ett lågvattenmärke av sällan skådat slag borta mot Örebro SK fick det vara nog, Blåvitt valde två dagar senare att sparka huvudtränare Jörgen Lennartsson.

LÄS MER: Lennartsson får sparken efter fiaskosäsongen

Ralf Edström är en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna och har även ett förflutet på kamratgården med tre säsonger, enligt honom var beslutet i stort sett oundvikligt.

– Resultaten har ju gått åt pipan och det har varit dåligt spel, jag vettefan… de har ju ingen glädje när de spelar, så det är något som inte stämmer.

Men tycker du det var rätt att sparka Lennartsson?

– Han måste ju stå sitt kast också , de har ju underpresterat. Jag menar senast låg de under med 4-0 i paus, det är ju bedrövligt. Naturligtvis är det då tränaren som får gå, men jag tycker att man ska titta högre upp i leden.

Riktar kritik mot Gren

Med "högre upp i leden" menar Ralf Edström att även Mats Gren inte borde känna sig helt trygg på sin post som sportchef för klubben.

– Han har ju ett övergripande ansvar ändå när det gäller vilket folk som ska tas in och värva. Det har ju inte varit så bra. Men det är alltid så att man tittar längst ned och tar tränaren.

Edström fortsätter:

– Jag kan inte sätta fingret på det, men det är någonting som inte stämmer i den här klubben. Det syns på killarna på planen, det är något som de inte är nöjda med.

Att sparka tränaren efter en dålig säsong kan ibland vara att ta den enklaste vägen enligt den gamle anfallaren.

– Det är det enklaste, att skicka iväg tränaren, men inte alltid det rätta. Det kan tända spelarna ett par matcher, men sedan är de nere igen.