Edouard Mendy rasar – blandas ihop med våldtäktsanklagade Benjamin Mendy

Det finns tre fotbollsspelare på världsnivå med efternamnet Mendy. En är våldtäktsanklagad, men samtliga har dykt upp på bilder i medias bevakning av fallet. ”För vissa har svarta människor varken egna namn eller ansikten”, säger Chelseamålvakten Edouard Mendy på Instagram.

ANNONS
|

Det var i augusti i år som Manchester Citys Benjamin Mendy, anklagades, greps och åtalades för flera fall av våldtäkt. I veckan kom också nya uppgifter att den franske 27-åringen åtalas för ytterligare två fall av våldtäkt.

I samband med detta upptäckte Madridspelaren Ferland Mendy och Chelseamålvakten Edouard Mendy att även deras ansikten dök upp i tidningarnas bevakning. Flera medier, bland annat brittiska och franska bildsatte sina artiklar med fel person. Det har fått de oskyldiga att rasa.

”Det är sorgligt att se detta hända 2021. Denna typ av ”misstag” kan te sig anekdotiska, men i sanningens namn är det tvärtom. De är högst talande”, skriver Edouard Mendy på sin Instagram Story och fortsätter:

ANNONS

”För vissa har svarta människor varken egna namn eller ansikten”, skriver han.

Han får medhåll från Madridspelaren Ferland Mendy.

Det är inte första gången svart personer förväxlas. När den belgiske superstjärnan Romelu Lukaku blev klar för Manchester United bildsatte en irländsk tidning nyheten med en bild på rapparen Stormzy. Något som inte uppskattades.

Manchester City har stängt av Benjamin Mendy till dess att fallet har fått rättslig prövning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS