Ebenezer Ofori lämnar AIK – klar för Stuttgart

AIK fortsätter att sälja stjärnor till Tyskland. Den ghananske innermittfältaren Ebenezer Ofori är klar för en övergång till Stuttgart.

ANNONS
|

Oforis nya klubb ligger ligger trea i den tyska andradivisionen, och har siktet inställt på Bundesliga. Enligt uppgifter till Expressen ligger övergångssumman på runt 15 miljoner kronor.

– Ebenezer Ofori har under två säsonger varit en av Allsvenskans absolut bästa centrala mittfältare. Med bakgrund av det känner han att det är dags att ta ett nytt steg i karriären när tillfället nu ges till förmån för att förlänga sitt avtal. Ofori är ett praktexempel på hur AIK Fotbolls arbetssätt med scouting, rekrytering, utveckling och försäljning både höjer spelarens värde avsevärt samt har gett sportslig verkningsgrad under kontraktstiden. Vi önskar honom all lycka och välkommen tillbaka senare i karriären, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Januarifönstret 2017 – en succé för svensk fotboll

Ofori, 21, kom till AIK 2013 och hann spela 101 tävlingsmatcher för klubben. Förra veckan sålde AIK sin 17-årige anfallare Alexander Isak till Dortmund för runt 90 miljoner kronor.

ANNONS