Patrick Dyrestam.
Patrick Dyrestam.

Dyrestam skulle gärna ha åkt med IFK

ANNONS
|

19-åringen har ännu inte debuterat i allsvenskan, men har spelat fem tävlingsmatcher för IFK Göteborg. Han var med på senaste resan till Polen när Blåvitt mötte Slask Wroclaw i andra omgången av Europa League-kvalet. Efter att laget eliminerat polackerna bär resan av mot Portugal och Belenenses i tredje omgången, utan Patrick Dyrestam.

– Det är tråkigt att jag inte får följa med, men jag känner att det också att det är bra för mig att stanna hemma. Jag måste komma i form, säger han.

IFK Göteborg har tillgång till hela truppen. Adam Johansson har tillfrisknat från sjukdom. Ghananerna Kasim Prosper och Sabah Lawson samt anfallaren Victor Sköld är alla registrerade för Europaspel och med på planet till Portugal.

ANNONS

Patrick Dyrestam blir den tredje spelaren som ansluter till Utsikten på lån i samarbetet klubbarna emellan. Tidigare har även Victor Edvardsen och Karl Bohm lånats ut.

– Den här utlåningen är väldigt positiv för mig. Först och främst vill jag spela mycket matcher och göra det så bra som möjligt och hjälpa Utsikten.

Första träningen gör han på onsdagen med möjlighet till debut i lördagens bortamöte mot Degerfors.

Blåvitts sammandrabbning får han följa hemifrån.

– Jag tror att de har väldigt bra chanser. Sen har jag inte så stor koll på laget och på spelarna, säger Patrick Dyrestam.

ANNONS