Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Dussintals skadade - Ryssland förnekar upplopp i Marseille

Ett dussintals supportrar skadades, varav två allvarligt, efter våldsamma sammandrabbningar mellan ryska och engelska supportrar i samband med gårdagens fotbollsmatch. Flera personer slogs medvetslösa och en man drabbades av en hjärtattack till följd av upploppet. Ryska staten förnekar dock att ett upplopp ska ha inträffat. Nu meddelar UEFA att Ryssland kommer att utredas medan England frias. Uefas disciplinkommitté kommer med sin dom dem 14 juni.

Ryssland kommer att utredas för gårdagens läktarstormning, pyroteknik och rasistiskt beteende, rapporterar Sportbladet. Uefas disciplinkommitté kommer med sin dom dem 14 juni.Samtidigt frias England efter skandalscenerna som har skakat om fotbollsvärlden de senaste dagarna. En rysk minister har gått ut och sagt om gårdagens läktarstormning att "allt är överdrivet".

 


 

Enligt brittiska tidningen The Guardian har räddningstjänsten i Marseille uppgett att 31 personer vårdas för sina skador i samband med att ett bråk mellan tusentals supportrar till England och Ryssland brutit ut på Marseille gator i Frankrike där fotbolls-EM just nu spelas.

Bråket på söndagen var den tredje dagen av våld mellan supportrar och fördöms av såväl fotbollsorgan som politiker. Polis bärandes kravallutrustning har försökt skingra massorna och har tvingats använda tårgas.

Storbritanniens ambassadör Julian King har twittrat att ett antal britter vårdats på sjukhus under natten och att konsulatet har regelbunden kontakt med franska myndigheter.

 


 

Hela läktarrader på en sektion av Stade Vélodrome med engelska fans sågs fly hals över huvud efter matchen mellan England och Ryssland som slutade 1-1.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.