Duon om sitt förhållande: "Hade aldrig bott med någon annan"

Alla i landslaget bor för sig själva. Förutom Andreas Isaksson och Kim Källström. Något som var givet. – Jag hade aldrig bott med någon annan, säger Kim Källström.

ANNONS
|

Den rutinerade duon berättade nästan samtidigt att de lägger av i landslaget efter EM i Frankrike. Ett beslut som de inte hade pratat ihop sig om. Lite konstigt kanske då de är bästa vänner och har bott i samma rum under landslagssamlingarna under en evighet.

– Det är en smått otrolig landslagskarriär han har haft. Han har alltid varit bra och egentligen inte haft några dippar. Han har varit ifrågasatt många gånger, många har försökt att ta platsen men ingen har varit nära. Det är en otroligt viktig spelare för oss och en stark karaktär. Även om han är rätt lugn så vet han vad han vill och det är ingen som sätter sig på honom. Det är en bedrift i sig att han hållit i så många år i landslaget, säger Källström om Isaksson.

ANNONS

– Det är en fantastisk spelare. Han har varit med länge och är en go vän till mig. Det är fantastiskt att göra den här resan med honom, säger Isaksson om Källström.

Hur är det på rummet?

– Jag snackar mest men när han säger något så blir det så, säger Källström.

När Källström och Isaksson kom med i landslaget bodde i princip alla spelare i dubbelrum. Något som förändrats totalt under duons år i landslaget.

– Jag hade aldrig bott med någon annan här om inte Isak hade varit med, säger Källström.

Hur funkar ert förhållande?

– ”Förhållande?”. Det har fungerat väldigt bra. Jag är glad att göra den här resan med Kim. Han är en av mina bästa vänner, säger Isaksson.

Vad pratar ni om?

– Vi har ju lite samma liv, det blir mycket snack om barnuppfostran och sådant där, säger Källström.

Att duon inte skulle bo ihop – det var helt otänkbart.

– Det var lite strul där i början, då kom vi med förslaget att de skulle plocka ner väggen. Men det löste sig tillslut. Men det fanns inte på världskartan att det inte skulle hända, säger Källström.

ANNONS
ANNONS